Buraya Reklam Verebilirsiniz

Cinsel yaşam hamilelikte kaçıncı aya kadar devam edebilir?

Bu durum bebeğin gelişimine ya da seviyesine bağlı değildir. Hatta bir çok uzman geciken doğumlarda doğumun gerçekleşmesi için cinsel ilişki önerirler. Çünkü ilişki esnasında salgılanan maddeler, doğumun hızlanmasına yardımcı olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken, erken doğumda değil gecikmiş olan bir doğumda bu tavsiyeye uyulmasıdır.
Cinsel ilişkinin ne zaman biteceğini belirleyen hamileliğin kaçıncı haftada olduğu değil, bu süreçte herhangi bir sorunun olup olmadığıdır. Düşük riski, erken doğum riski, kanama ve enfeksiyon gibi durumlar cinsel hamilelik süresince cinsel yaşamı kısıtlayan sorunlardır.

Hamileler hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girebilir?

Hamilikteki cinsel ilişki gebelik durumuna bağlı olduğu kadar, kadının ruhsal dünyasıyla alakalı bir durumdur. Çünkü hamileliğin yaratmış olduğu fiziksel ve duygusal değişikliklerden dolayı, kadın cinsel ilişkiye karşı uzak durabilir. Bu durum hamileliğin ilk ve son iki aylık dönemlerinde çok sıklıkla görülür. Erkekler de bebeğe zarar verebiliriz düşüncesiyle, cinsel ilişkiden uzak durabilir.
Hamilelikte cinsel ilişki sıklığı aslında yaşla alakalı bir durumdur. 25-30 yaş arasında normal cinsel ilişki sıklığı haftada ortalama 4 kez, 30-35 yaş arasında 3 kezdir. Bu durum kadının ve erkeğin ruhsal durumlarına bağlı olarak aynı şekilde devam edebilir. Yani hamilelik süresi boyunca, cinsel ilişkiyi kısıtlama gibi bir durum yoktur. Bu tamamen çiftlerin durumlarına bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.