Buraya Reklam Verebilirsiniz

Vajinal temizlik nasıl yapılmalıdır?

Her gün televizyon programlarında, gazetelerde ve dergilerde kadınların temizlik için sabunlar, spreyler, pedler ve parfümlere gereksinim duyduğu belirtilir. Doğrusu nedir? Doğrusu insan vücudunun kendi korumasını sağladığıdır. Günlük bakımın amacı bedenlerimizin olması gerektiği şekilde işlev göstermeye devam etmesini sağlamaktır.

Genel olarak cilt temizliği ve bakımı
Cilt vücudu dış etkenlerden korur. Vücudun kir ve bakterilerden temizlenmesi gerekmekle birlikte, işlevini doğru bir şekilde yerine getirebilmesi için doğal yağlarına da gereksinimi vardır. Tüm gereken yumuşak bir sabun ve ılık (sıcak değil) sudur. Güneş koruma faktörü içeren günlük bir nemlendirici krem ise cildi güneşin zararlı etkilerinden korur. Bu kremin giysilerin örtmediği her yere uygulanması gerekir.

Vajinal temizlik
Vajinanın cildi bakterilere karşı koruma sağlar. Bu bölgenin sağlıklı kalmasını sağlayan doğal yağlar ve salgılar vardır.

Vajinanın cildi ve iç çeperi son derece hassastır. Herhangi bir kimyasal madde veya parfüm bu alandaki doğal koruyucu tabakayı bozarak enfeksiyonların oluşmasına neden olabilir.

Yapılması gereken tek şey dış cildin günlük olarak yumuşak bir şekilde temizlenmesidir.

Vajinal salgılar vajinanın dışına doğal olarak ulaşır ve bu salgı aslında doğal bir temizleyici sıvıdır. Bu salgının vajinal duş, tampon veya pedlerle yok edilmesi ya da emilmesi aslında enfeksiyon ve kokulara karşı en güçlü koruyucu silahı zayıflatır.

Minipedlerin her gün düzenli olarak kullanılması dahi vücudun kendini korumak amacıyla daha fazla salgı üretmesine neden olabilir. Bu nedenle bu pedlerin yalnızca regl dönemi yaklaştığında olabilecek lekelenmeleri önlemek amacıyla kullanılması önerilir.

Herkesin vajinasında yok edilmesi veya başka kokularla gizlenmesi mümkün olmayan bir koku vardır. Ped ve tamponlara eklenen deodorant veya parfümler hassas ciltlerde alerjiye neden olabilir.

Kokunun rahatsızlık verecek ölçüde ağır olması ya da akıntının renginin sarı olması bir sorun olduğuna işaret edebilir. Bu durumda gerçek nedenin belirlenmesi için jinekolojik muayene gereklidir.

Vajinal kuruluk
Menopoz döneminde vajinadaki doğal nemin kaybolması söz konusu olabilir. Bu kuruluk, seks ve hatta yürüme sırasında dahi rahatsızlığa neden olabilir. Kuruluk nedeniyle cilt kendini yeterince koruyamaz ve daha fazla nemlenmeye gereksinim duyabilir. Bunu sağlamanın ise çeşitli yolları vardır.

Doktorun önereceği hormon ilaçlarının veya jel ve kremlerin düzenli olarak kullanılması bu tür kuruluk durumlarında yardımcı olabilir. Yine bu tür krem ve jellerin de kokusuz olanlarının kullanılması gerekir.

Aile.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.