Buraya Reklam Verebilirsiniz

Soya, Soya Fasulyesi, Soya Yağı, Solucan Otu Faydaları

SOLUCAN OTU – PELARGONİUM ENDLİCHERİANUM
Diğer İsimleri: Elbistan Solucan Otu
Kullanılan Kısımları : Çiçekli ve yapraklı dalları
Kullanıldığı Yerler:
Soya, Soya Fasulyesi Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Bilhassa (askarit ve oksiyura) karşı etkili ve tehlikesiz bir bitkidir çocuklarda başarıyla kullanılır, taze bitkinin kuru bitkiden daha tesirli olduğu söylenmektedir. Aynı maksatla yazın çiçekli dallarından 100 gr kadarı sebze gibi yenilebilir. Kuru bitki toz haline getirilir, elenir pekmezle karıştırılır, bu karışımdan sabahlan aç karna 1 tatlı kaşığı yenir. Etkili ve tehlikesiz bir bitkidir.
SOLUCAN OTU – TANECETUM VULGARE
Kullanılan Kısımları : Çiçekleri ve yapraklarıdalları
Dahilen Kullanılışı: Kuvvet verici, iştah açıcı ve kurt düşürücü olarak kullanılır, şeritlere (tenya) karşı etkisizdir.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Doz aşımı zehirlenme yapar, çocuklara verilmemelidir.
Haricen Kullanılışı: Solucan otu kaynatılır, lapa haline getirilir, bir miktar iç yağı veya vazelinle karıştırılıp merhem yapılır yara ve çıbanların üzerine konulur. Taze yapraklar ezilir aynı şekilde merhem haline getirilip kullanılır.
SOYA FASULYESİ – SOJA HİSPİDA
Soya: Soya proteini esansiyel amino asitler ihtiva eter. Lif, demir, kalsiyum, fosfor magnezyum gibi minerallerin ve B vitaminlerinden thiamin, riboplavin, niacin ve folik asit kaynağıdır. Kalsiyum ve çinko bakımından zengindir. Süt şekeri (laktoz) ihtiva etmez. Kolesterolü düşürür, kroner altek hastalıklarını önler, prostat ve göğüs kanseri riskini azaltır, osteoprozisi önlemekte faydalıdır. Menapoz dönemi sıkıntılarını azaltıcıdır.
SOYA YAĞI: Soya yağındaki yüksek protein kalitesi, buna bağlı olarak amino asit bileşimi, et ve yumurta ile kıyaslanabilir niteliktedir. Soya yağında doymamış yağ oranı yüksektir, kollestrol sıfırdır, soya yağı demir, B vitamini, kalsiyum ve çinko bakımından zengindir, süt şekeri (laktoz) ihtiva etmez.
Kabızlığı gidermek için yatmadan evvel 1 kaşık soya yağı içilmelidir.
SOYA FASULYESİ:
Kan damarlarını güçlendirir, kalp krizi riskini azaltır, beyin kanamasını önler, kollestrol varsa giderir, sinir yorgunluğu, sürmenaj, beyin yorgunluğunu giderir, akciğer kanseri, meme kanseri, üreme organlarındaki kanser riskini önler, kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller, dengeli beslenmeyi sağlar, hastalık sonrası hallerde (nekahat dönemi) faydalıdır, unutkanlık ve zihni dağınıklıkları gidermede çok faydalıdır kavrulup çerez olarak yenen soya fasulyesi gençlik, dinçlik, enerji ve güç verir, çok güzel ve besleyici bir çerez olur.
Soyada choline maddesi vardır. Choline kollestrolü giderir. Karaciğerin yağlanmasını önler. Cinsi iktidarsızlıkta faydalıdır, ishali keser, kemiklerin gücünü korur.
Kullanılışı: Soya fasulyesi ılık suya ıslatılır, 1 gece bekletilir, süzüldükten sonra tavada kavrulup yenilir. Haşlanır, gıda olarak günde 1 fincan yenilir. Guatrı olanlar kullanmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.