Buraya Reklam Verebilirsiniz

Pelesenk Ağacı, Peru Balsamı Peru Pelesengi

PELESENK AĞACI – LİGNUM DALBERGİNE
Kullanıldığı Yerler:
Pelesenk Ağacı Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Pelesenk odunundan hazırlanan haşlama ağrı kesici ve antiseptik olarak kullanılır. Yan ağrılarına, nefes darlığına, vereme ve öksürüğe iyi gelir, balgam söktürür, gözün görme gücünü artırır, göz kararmalarını giderir. Tohumu da aynı maksatlarla kullanılır.
Yağı bağırsak iltihabında, adale sertleşmesinde, öksürükte, nefes darlığında, balgam söktürücü ve ağrı kesici olarak günde 10 gr içilir.
Kullanılışı: Bir bardak suya, 10 gr ufalanmış ağaç yongası konur, 10 dk kaynatılıp içilir.
Haricen Kullanılışı: Kaynatılan suyu romatizma ve siyatikte masaj yapmak sureti ile kullanılır. Aşağıdaki terkip adale sertleşmesi, romatizma, siyatik ve ağrılarda fevkalade faydalıdır.
Pelesenk yağı 100 gr, ispirto 20 gr, defne yağı 50 gr, çörekotu yağı 50 gr, balık yağı 20 gr, solucan yağı 50 gr, kafur, 20 gr, 65 gr saf zeytinyağı ile karıştırılır, ağrılı bölgeye masaj yapılır.
Pelesenk yağı yaralarda ve siyatikte masaj yapmak sureti ile kullanılır.
PERU PELESENGİ – MYROXYLON PEREİRAE
Diğer İsimleri: Peru Balsamı
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Balgam söktürücü olarak kullanılır.
Haricen Kullanılışı: merhem halinde anti septik ve anti paraziter olarak (bilhassa uyuza karşı) kullanılır. Suda çözülmez 1 kısım etanolde çözülür.
Epitel rejenerasyonu süratlendirir. % 12'lik çözeltisi egzama ve puriritte kullanılır ve uyuza karşı 1-1 nisbetinde gliserin ile karıştırılıp kullanılır.
Ayrıca alkoldeki 1/2 nisbetindeki çözeltisi, uyuza karşı kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.