Buraya Reklam Verebilirsiniz

Örgü ve Alzheimer İlişkisi!

Örgü örmek bayanlar için günümüz de daha çok hobi olarak kullanılmak da ve yeni modellerinde çıkmasıyla daha çok ilgi görmektedir.

Örgü geçmiş de daha çok torunlara örülen yelek, kazak, süveter, pantolon gibi kıyafetleri kapsar, örenin  heves ile emek ve sevgisi ile değer kazandırdığı; nesilden nesile aktarılan bir eşyaydı. Bu kıyafetler bebek bekleyen anneden, baba anne ve anne anneye kadar yakın akraba ve arkadaşlar tarafından örülür; hediyeler büyük bir heves ile rengarenk örülerek sabırla o minik kıyafetleri giyecek olan melek beklenirdi.

Hediye olarak örülen örgü kıyafetler kadınlar için zamanla ticari bir gelir olarak kendini gösterdi. Örgüye olan ilginin artması nedeni ile de farklı iplerin, tığların, örgü de kullanılan küçük aksesuarların çeşitlilik kazanması ile de rengarenk bir hal alan ve evin her köşesinde aksesuar olarak kullanılan, takı tasarımından çantalara kadar bayanlar tarafından tercih edilen modelleri ile hayatımızın bir parçası oldu örgü.

örgü modeli

Anlattıklarımız, uzmanların açıklamalarına kadar olan süreçte örgünün hayatımızdaki yeri olarak bilinirdi. Yukarıdaki açıklamalara bakıldığında  örgünün kısaca tarihçesini anlatmış olduk. Asıl önemli olan örgünün çağımızın hastalıkları içinde yer alan Alzheimer a karşı etkilerinin ne olduğudur.

Alzheimer ve örgü gerçeği!

Yapılan araştırmalar ve uzmanların açıklamaları ile örgü örmenin günümüzde oldukça yaygınlaşan Alzheimer hastalığının örgü ören bayanlar arasında daha az olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

Bunun tıbben açıklaması ise şöyle;

Örgü örülürken bayanların model takibini yaptıkları sırada sürekli olarak beyinlerinde tekrarladıkları 3 düz, 5 ters, 2 haroşo gibi örneği sayarak beyni sürekli uyanık tutmasıdır. Sürekli çalışan beyin de ise unutkanlık daha az gerçekleşiyor.

Uzun yıllardır örgü ören bayanlar arasında alzheimer hastalığının daha az kendini gösterdiği, bu araştırmayı yapan uzmanları doğrular niteliktedir.

Sadece alzheimer hastalığında değil; stresi ortadan kaldıran ve psikolojik bir rahatlama sağlayan etkisi de uzun yıllardır bilinen bir gerçek.

Hadi Hanımlar sağlığımızı korumak ve kullanmak için rengarenk cıvıl cıvıl bir çanta örelim kendimize veya sevdiklerimize. Unutmayın en güzel hediye kendimize sağlığımız ve sevdiklerimize ise kendi el emeği göz nurumuz ile ördüğümüz, kendi tasarladığımız şık bir çantadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.