Buraya Reklam Verebilirsiniz

OĞULOTU YAPRAĞI, OKALİPTÜS YAPRAĞI,

OĞULOTU YAPRAĞI – MEÜSSAOFFİCİNALİS
Diğer İsimleri : Limon Otu -Kovan Otu
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Yatıştırıcı, terletici, midevidir. Mide asidini tanzim eder, iştahsızlık ve hazımsızlıkta, alerjik kaşıntılarda, antiseptik, mide ve bağırsak ağrılarını giderici, mide spazmını çözücü, vücudu ve kalbi kuvvetlendirici, baş ağrısı ve migrende, soğuk algınlığında, faydalıdır. Soğuk algınlığında iyileşme sürecini yarı yarıya kısaltır.
Okaliptus Faydaları Yararları Hangi Hastalıklara İyi Gelir Özellikleri

Psikolojik sebepten meydana gelen bulantıyı giderici, gripte, griple beraber olan kas ağrılarında ve diğer ağrılarda faydalıdır. Melankoli, sara, baş dönmesi, kulak çınlaması ve sinir krizlerini ortadan kaldırır. Bayılmalarda kullanılır, mide bağırsak gazlarını ve şişkinliğini giderir, aybaşı kanamalarını düzenler, aybaşı ağrılarını keser, huzursuzluk ve sıkıntıları, keyifsizlik, endişe ve gerilimi giderir, hafıza zayıflığında faydalıdır, mide ülserine iyi gelir, beyin damarlarını açar, neşeli ve ferahlı olmayı sağlar, aşırı heyecan ve paniği azaltır, yorgunluk, uykusuzluk ve sinirlilik için dinlendirici bir toniktir. Hıçkırıkta faydalıdır. Spazm çözücüdür, kolik ağrılarını geçirir, ihtiyarlamayı ve saç, sakal ağarmasını geciktirir.
Boyun damarlarını açar, sinirsel kalp çarpıntısını tedavi eder, kalbi sakinleştirir, nefes darlığını giderir, histeride, ruh hastalıklarında faydalıdır. İnsandaki endişeyi ve korkuyu giderir. Kansızlıkta, astımda, akciğer karaciğer rahatsızlıklarında, kalp damarlarını açıcı, kalp zayıflığında, diş ağrısı, kulak ağrısı, yüzdeki ağrılarda, nevraljik ağrılarda ve ödemde kullanılır. Dinlendiricidir, sinirleri kuvvetlendirir. Troid bezinin fonksiyonlarını yavaşlatır, oğulotunun içerisinde bulunan uçucu yağ (sitral-kariyofilenoksit, linalol ve sitro-nelal) sinir sistemini sakinleştirir, aynı zamanda güçlü bir antispazmotiktir.
Oğulotu lapa haline getirilir, çıbanlara konulursa, faydalı olur. Kadınların göğüslerinde meydana gelen sertlikleri tedavi eder. Haşlanan suyu vücuda sürülürse ter kokusunu keser.
Cilt temizliğinde cildi güzelleştirici; 1 tas kaynar suya, 1 avuç oğulotu konur. Yüz buharına 10 dk kadar tutulur. Ayrıca, bir bardak suya, 1 kaşık oğulotu konur, hafif ateşte 5 dk kaynatılır, 20 dk bekletilir, süzülür, suyuyla yüz yıkanır. Bu ameliye en ince kırışıklıkları giderir, yaşlanmayı önler, cilt bakımı için yüzün önceden yıkanıp temizlenmesi lazımdır.
Endişe ve keyifsizlik hallerinde oğulotu tentüründen günde 3 defa yarım çay kaşığı içilir.
OKALİPTÜS YAPRAĞI – EUCALYPTUS GLOBULUS
Diğer İsimleri: Sıtma Ağacı
Kullanılan Kısımları : Yaşlı dalların yaprakları
Dahilen mikrop öldürücü, iştah açıcı, ishal kesici, göğsü yumuşatır, balgam söktürür ve nezleye çok iyi gelir, şeker hastalığında kullanılır. Astımda, sinüzitte, romatizma ve yorgunluk hallerinde, ateş düşürücü ve vücuda kuvvetverici tesirleri vardır, kolibasüide, uzun süren fena kokulu ve mikroplu bronşitlerde ve akciğer kangrenlerinde büyük fayda sağlar, idrar yollarını temizler, basur memelerinin rahatsızlıklarını, boğaz ve burun iltihaplarını giderir, mide gazında faydalıdır. Şeker, hastalarında meydana gelen kaşıntılarda faydalıdır, dahilen ve haricen kullanılır. Solunum yolu enfeksiyonlarında ve kas gevşetici olarak kullanılır.
Kullanılışı: Bir bardak kaynar suya, 4 gram ufalanmış yaprak konur, 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Gaz giderici olarak sabah kahvaltısından evvel içilmelidir.
Bronşit, astım ve veremde bir bardak kaynar suya, 4-6 gram okaliptüs yaprağı konur, 12 saat bekletilir, süzülür, şeker veya balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.
Okaliptüs yağı balgam söktürücü, kramp giderici ve kas gevşetici etkiye sahiptir.
Haricen Kullanılışı: Okaliptüs esansı deri üzerine sürmek veya buğu şeklinde antiseptik olarak kullanılır. Yaralarda, saç hastalıklarında faydalıdır. Siyatikte küvete sıcak su doldurulur, içine bir miktar okaliptüs esansı konur, sıcakken içine yatılır, günde bir banyo yeterlidir. Nezle, bronşit ve astımda yapraklarında sigara sarılır, günde birkaç tane içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.