Buraya Reklam Verebilirsiniz

Morbaş Otu, Mugaylan Dikeni, Mübarek Dikeni, Mührü Süleyman Kökü Faydaları

MORBAŞ -MUSCARİ COMOSUM

Diğer İsimleri : Yalancı Sümbül, Misk Soğanı

Kullanılan Kısımları: Yumruları

Kullanıldığı Yerler:
Mührü Süleyman Otu Bitkisi Faydaları Yararları Kullanılışı

Dahilen Kullanılışı: Yumruları balgam söktürücü, midevi, hazmettirici, cinsi gücü ve idrarı artırıcıdır, sırtı güçlendirir, soğuktan olan rahim hastalıklarında faydalıdır. Yumruları toz haline getirilir, günde 12 gr sütle içilir.
Haricen Kullanılışı: Yumruları biberle beraber dövülür mide ağrısında mide üzerine lapa şeklinde konulur. Yumrular ezilir yaralara konulursa yaraları iyi eder. Kele yakı gibi konulursa faydalı olur. Vücuttaki lekelere konulduğunda lekeleri giderir, yumrular ezilir yumurta sarısı ile karıştırılarak siğillere konulursa siğilleri döker.

MUGAYLAN DİKENİ -THE ACACİA

Kullanılan Kısımları: Tohumu

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Kan tükürmelere, göğüs ağrılarına, rahimden gelen akıntılara ve bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır.

Kullanılışı: Tohumu toz haline getirilir, günde 12 gr içilir.

Haricen Kullanılışı: Meyvesi sıkılır, suyu başa sürülürse burun kanamasını önler, makad ve rahim çıkmalarını önler, küçük çocukların göbeklerini içeri iter. Göz sivilcelerinde de faydalıdır.

MÜBAREK DİKENİ – CNİCUS BENEDİCTUS

Diğer isimleri: Bostan Otu, Şevketi Bostan

Kullanılan Kısımları : Çiçekli dalları, alt yaprakları, tohumu

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İştah açıcı, idrar artırıcı, yatıştırıcı, ateş ve tansiyon düşürücü olarak kullanılır. Mide, bağırsak rahatsızlıkları, romatizma ve gut‘ta, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarında, böbrek taşlarının düşürülmesinde, şeker hastalıklarında ve öksürüğe karşı teskin edici olarak faydalıdır:

Hazmı kolaylaştırır, hastalık sonrası nekahat döneminde (kuvvet verici) ve mikrop öldürücü olarak kullanılır.

Kullanılışı: 1 bardak suya, 10 gr ince kıyılmış bitki konur 5-10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir. Zararsız bir bitkidir. Tohumu müshil olarak kullanılır. Bitki doğrudan doğruya kan damarlarının genişlemesini etkiler

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Yaprağı kuvvet verici, ateş düşürücü ve yatıştırıcı olarak kullanılır.

MÜHRÜ SÜLEYMAN KÖKÜ – POLYGONATUM MULTİFLORUM

Diğer İsimleri: Boğumluca Otu

Kullanılan Kısımları: Kökleri

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Hafif bir ishal kesicidir, romatizma ve gut ağrılarını giderir, kan şekeri miktarını düşürür, cinsi gücü artırır. Tehlikesiz bir bitkidir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr ince doğranmış kök konur, 10 dk bekletilip günde birkaç defa 1 bardak içilir veya kökler toz haline getirilir, günde bir kaç defa 2-6 gr içilir.

Haricen Kullanılışı: Taze köklerin ezilmesi ile elde edilen lapa çıbanların üzerine olgunlaştırıp açılmasını temin için konulur.
1 bardak suya, 10 gr ince kıyılmış kök konur, 10-15 dk kaynatılır, bu su ile yara ve çıbanlara pansuman yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.