Buraya Reklam Verebilirsiniz

Mabet Ağacı Bitkisi, Madımak Otu, Mahlep, Mahmude Otu Faydaları

MABET AĞACI – GİNKGO BİLOBA

Kullanılan Kısımları: Yaprakları

Kullanıldığı Yerler:
Mabet Ağacı Bitkisi Faydaları Yararları

Dahilen Kullanılışı: Organik beyin sendromuna bağlı olarak gelişen serebral performans bozukluklarının semptomatik tedavisinde, hücre ve organ harabiyetini önleyici, hafıza zayıflığı, hafıza kaybı, el ve ayak karıncanmaları, konsantrasyon bozukluğu, ruhsal deprasyon, uyum bozuklukları, baş dönmesi, kulak çınlaması ve baş ağrısında, hafıza performansı ve öğrenme kapasitesini artırır.
Mikro sirkülatuar alanda kan akımının düzelmesi, kanın akışkanlık özelliklerinin iyileşmesi. Gözü koruyucu, katarakt oluşmasını önleyici, astımda, ağızda tad alma duygusunun azalması halinde, cilt hastalıklarında, koruyucu ve tedavi edici olarak. Yürüme zorluğu çeken kişilerde, ağrısız yürüme mesafesinin uzatılması, vasküler veya involüsyona bağlı vertigo. Hamileler ve çocuklar kullanamaz. Eczahanelerde ilaç halinde (tebakon) ismi ile satılmaktadır.

MADIMAK – POLYGONUM COGNATUM

Dahilen Kullanılışı: İdrar artırıcı ve şeker hastalığına karşı kullanılır. Üreyi düşürür, mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, vücuttaki zehirleri dışarı atar, damarları büzer, basuru tedavi eder. Sebze olarak da yenilir.

Kullanılışı: Bir bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

MAHLEP – CERASUS MAHALEP

Dahilen Kullanılışı: Kuvvet verici, cinsi gücü artırıcı, balgam söktürücü, idrar artırıcı, aynı zamanda şeker hastalığına karşı kullanılır. Nefes darlığında (astım) ve prostat büyümesini önleyici olarak da faydalıdır. Mahlepin taze meyveleri şurup yapılarak içilirse bir çeşit sara hastalığını tedavi eder.

Kullanılışı: Mahlep toz haline getirilir, balla macun yapılıp yenilir.

Şeker hastalığında günde 1 kaşık kadar mahlep azar azar yenir. Tehlikesiz ve etkili bir drogdur.

Prostatta; mahlep, nohut, cırtatan kökü, nane ve anason, her birinden 10 gr 1 kilo suda 10-20 dk kaynatılır, 1 günde tüketilir.

MAHMUDE KÖKÜ – CONVULVULUS SCAMMONİA

Diğer İsimleri: Bingöz Otu, Skomonya Kökü

Kullanılan Kısımları: Kökü

Dahilen Kullanılışı: Bağırsak rahatsızlıklarını ve kabızlığı giderir, etkisi ince bağırsak üzerine olan tahriş edici bir müshildir. Müthiş safra söktürür, vücudun hangi noktasında safra varsa onu yerinden söküp atar.

Kullanılışı: Toz halinde günde 0.50-1 gr hap halinde veya kaşe içinde alınır. Tahriş edici olduğundan doz aşımı yapılmamalıdır.

Mahmude sakızı müshil için 0.30-0.60 gr hap halinde alınır.

Haricen Kullanılışı: Behak (ciltteki beyaz leke), baras (kahverengi leke) idrarda, cüzzam ve çillerde mahmude toz haline getirilir, merhem yapılıp cilde sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.