Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kırılmış Saçlar İçin Bakım Sırları

Güneşin de etkisiyle yazın saçlarınız daha fazla yıpranır. Bir de buna havuz, deniz suyu da eklenince nemsiz kalan saçlar, kırılıp dökülmeye başlar. Yaz sonunda saçlara yoğun nem veren maskelerle destekleyip özel bakım yapmak gerekir.
Yıpranan, kuruya ve kırılan saçlara için neler yapılabilir?
Saç uçlarından başlayabilirsiniz bakımınıza.  Kırık olan saçlar uzamaz ve bakımsız görünür. Bu nedenle kırıkları aldırmak, saçlarınızın canlanmasını sağlayacaktır.

Saçların her gün yıkanmaması gerektiği sık sık vurgulanmaktadır. Özellikle yaz sonunda saçlarınızı her gün yıkamaktan kaçınmalısınız. Zaten kurumuş olan saçlar, kireçli sularla iyice nemsiz kalacaktır.

Protein ve keratin içeren maskeler, kısa sürede saçlarınızın kendisine gelmesine yardımcı olacaktır. Evinizde saç dökülmesi için maske uygulayarak çok daha makul fiyatlar ve doğal malzemelerle saç bakımınızı yapabilirsiniz.
Islakken taramaktan kaçınmanız gereken saçlarınızı kalın dişli taraklarla taramalı ve daha fazla kırılmalarını engellemelisiniz.
Bol su tüketerek saçlarınızın kaybettiği nemi tekrar kazanmasına yardımcı olmalısınız.
Badem yağı, çam yağı, sarımsak yağı gibi saç bakım yağlarının doğal olanları ile haftada bir kere yapacağınız bakımla parlak ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.