Buraya Reklam Verebilirsiniz

Köknar Faydaları

KÖKNAR – ABİES CİLİCİCA

Kullanılan Kısımları : İğne şeklindeki yaprakları, körpe dalları, taze iken yeşil kozalakları ve sakızı

65 metreye kadar yükselebilen ince yapraklı, kozalaklı kışın yaprağını dökmeyen bir ağaçtır.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Köknarın körpe dal ve yaprakları (iğne) ve taze kozalakları solunum organları hastalıkları ve hastalıktan sonraki halsizlik durumlarında kullanılır.

Kullanılışı: Köknar çeşitleri (yaprak, dal, kozalak) ince ince doğranır, yeterince şeker konur, şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, elde edilen şuruptan günde 3-4 defa 1 çorba kaşığı içilir.

Abies nordmanniana (senaver) çeşidinin yaprakları balgam söktürücü ve ishal kesici etkiye sahiptir.

Haricen Kullanılışı: Eterik yağ banyoları insanı rahatlığa kavuşturur, canlandırır, ilaç sanayiinde pit etkileri müstahzarın terkibinde kullanılmıştır. Bu ilaç erken saç dökülmesine karşı kullanılır.

Köknar sakızı (mezdeği-köknar reçinesi):

Haricen Kullanılışı: Antiseptik ve çıbanları iyileştirici olarak yakı ve merhem halinde kullanılır, köknar sakızı çıbanı işletir, iltihabı çıkarır yaranın iyileşmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.