Buraya Reklam Verebilirsiniz

Güzelliğiniz İçin Pratik Öneriler

Cildinizde oluşan lekeler, donuk ve matlaşmış ciltler hatta kırılmış tırnaklarınız için başucu rehberi olabilecek pratik ve ilginç öneriler sunmak istiyoruz. Acil durumlarda sorunlarınızı gidermeye yardımcı olmasını umuyoruz.

Güneş Lekeleri için Yarım limon

Güneş lekelerini gidermek için limon kullanabilirsiniz. Limonun cildi beyazlatma özelliği olduğunu biliyor muydunuz. Aynı zamanda antiseptik özelliği ile yaraları iyileştirir, şeker içerdiğinden cildi besler ve gerginleştirir. Osmanlı sultanları için ten beyazlığı ve temizliği ön planda olduğundan o dönemlerde cildi beyazlatma yöntemi olarak limon kullanılırmış. Siz de kestiğiniz limonu ellerinize ve cildinize sürüp bir kaç dakika bekletebilirsiniz. Özellikle lekeli bölgelere uyguladığınızda değişimi görebilirsiniz.

Kibrit kutusu ile kırılan tırnakları törpüleyin

İşyerinizde ya da dışarıdasınız ve tırnağınız kırıldıysa dert etmeyin, törpünüzü yanınızda taşımıyorsanız kibrit kutusu yardımı ile kırılan tırnağınızı törpüleyerek düzeltebilirsiniz. Bu işlem için kibrit kutusunun yan taraflarındaki yakma kısımlarını kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Doğal Peeling Türk Kahvesi

Kahvenin özellikle de Türk kahvesinin yararları bilinmekteyken bir faydasını da biz söyleyelim. Gün içinde dostlarınızla kahve keyfine doyum olmaz. Hoş sohbetler ve kahve keyfinden sonra fincanın içinde kalan kahve telvelerini atmayın. Bir miktar Bepanten krem ile karıştırp yüzünüze dairesel hareketlerle masaj uygulayarak sürün. On dakika bekledikten sonra temizleyin. Bu doğal peeling sayesinde cildinizdeki ölü derilerin temizlendiğini ve parladığını görebilirsiniz.

Kirpiklerde Doğal Görünümler için Eski Maskaraları Atmayın 

Maskaralarınızın tarihinin geçtiğini düşünebilirsiniz yalnız hemen atmayın, yeniden kullanabilirsiniz. Eski maskarayı alt kirpiklerinize uygularsanız oluşan tortuları temizlemeniz de kolaylaşır, ayrıca kirpiklerinizde çok daha doğal görünümler elde edebilirsiniz.

Kurumuş Dudaklara Bal

Özellikle soğuk kış dönemlerinde sorun olur kuru ve çatlamış dudaklar. Siz de yumuşak ve pürüzsüz hem de daha canlı görünümlü dudaklar için bal ve şekeri karıştırıp dudaklarınıza sürebilirsiniz, böylece bir süre beklerseniz etkileri fark edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.