Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebelikte Cinsel ilişki Pozisyonları

Gebelik cinsel ilişki konusunda da özenli ve hassas davranılması gereken bir durum olup özellikle gebelik esnasında kadının altta olduğu pozisyonlar denenmemelidir.

Gebelikte cinsel ilişki pozisyonları yan pozisyon ve erkeğin altta kadının üstte olduğu pozisyonlar denenmelidir.
Gebelikte cinsel yaşam son aya kadar sürdürülebilir ancak dikkatli ve duyarlı olunması gerekmektedir.

Özellikle erkekler bu konuda çok dikkatli ve duyarlı olmak durumundadırlar. Bebeğe herhangi bir zarar gelmemesi için karın bölgesine dikkat edilmeli ve ani hareketler yapılmaması gerekmektedir.

Hamilelikte veya gebelikte cinsel ilişki pozisyonlarında dikkatli olunmalıdır.

Kadının aşağıda olduğu pozisyonlar özellikle karına ve bebeğe zarar verir bebek sıkışacağından dolayı kese yırtılabilir ve kanama başlayabilir. Amniyo kesesi zarar görebilir ve sıvı akıntısı olabilir. Bu durumlarda da yine destek alarak bu süreci tamamlayabilirsiniz.

Gebelikte cinsel ilişki 6. aya kadar devam ettirilebilir. Ancak 6. aydan sonra gebenin karnının büyümesi ve daha ağır hissetmesinden dolayı 6. aydan sonra cinsel ilişkinin durdurulması çok önemlidir.

Doktorlar bu konuda son aya kadar cinsel ilişki yaşanabileceğini söylemektedirler. Ancak dikkatli olunarak yaşanabilir. Karına alınan herhangi bir darbe gebeliğe zarar vereceğinden dolayı yaşanmaması ve riske alınmaması daha sağlıklı olabilir.


1. Pozisyon : Bu pozisyon gerek gebe olsun gerekte gebe olmasın her çiftin en çok tercih ettiği pozisyonlardan biridir.Gebelik döneminden en çok tercih edilen pozisyonlardan biridir.Bu pozisyonda karın içi başınç yükselmez.
2. Pozisyon Hemen hemen kadınların tümü bu pozisyonda orgazma rahatlıkla ulaşabilir. Gebelik esnasında karın içi basıncını artırmayan bir pozisyondur. Bu nedenle gebeliğin bütün dönemlerinde ilişkide tercih edilen pozisyonlardan biridir. Erkekten çok kadın daha aktif olduğu için hareketlerini kontrol edebilir.
3. Pozisyon Bu pozisyon gebelikte en güvenli pozisyonlardandır. Hem erkek hem de kadın ilişki esnasında en az eforu bu pozisyonda sarf eder. Özellikle gebeliğin ileri dönemlerinde karın büyüklüğü iyice arttığında bu pozisyonu tercih etmek gerekir. Gebelikte tüm pozisyonlarda geçerli olduğu gibi bu pozisyonda da memeler uyarılmamalıdır. Meme uyarımı rahim kasılmasını tetikleyerek erken doğumlara ve kanamalara yol açabilir.
4. Pozisyon Bu pozisyon da gebelikte tercih edilen pozisyonlardandır. Kadın pasif pozisyonda olduğu için çok az enerji harcar. Gebeliğin her döneminde bu pozisyon rahatlıkla uygulanabilir. Klitoris uyarısı daha kolay olup G noktası uyarısı daha azdır. Memeler uyarılmamalıdır. Boşalma vajen içine değil dışarıya olmalıdır. Gebelik esnasında bu pozisyon diğer pozisyonlarla beraber kombine edilebilir.
5. Pozisyon Gebelik ilişkilerinde zararı olmayan fakat kadının fazla efor sarf ettiği bir pozisyondur. Kısa sürede aşırı yorulmaya sebep olabilir. Klitoris ve G noktası uyarımı iyi olmasına rağmen kadın açısından çok tercih edilecek bir pozisyon değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.