Buraya Reklam Verebilirsiniz

Cinsel İsteksizlik

Çiftler arasındaki cinselliğin ilk günlerdeki heyecanı ne denli yüksekse, zamanla o denli sıradanlaştığı, hatta bir çeşit görev hâlini aldığı görülür. Böyle olunca da, evlilik ve sosyal yaşamda mutsuzluk, akabinde psikolojik sorunlar baş göstermeye başlar.

Şimdi gelin, cinsel isteksizliğin nedenlerine ve çözümüne dair genel bilgiler paylaşalım.

Mutsuz evlilik

Cinsel isteksizlik kişiye göre farklılık gösterebilirse de, kadınlarda özellikle mutsuz evlilikten kaynaklanan ve tepkisini cinsel boyutta yansıtan isteksizlik söz konusu olabilmektedir.

Ağrıların etkisi

Östrojen eksikliği, menopoz, vajinal enfeksiyon gibi sebeplere bağlı olarak yaşanacak ağrılar da kadının cinselliği yaşaması bakımından sorun yaratacaktır.

Travma

Özellikle çocukluk döneminde bazı travmalar yaşamış olan kadınlarda görülür ki, erkeğin cinselliğe aşırı istek göstermesi, karşılığını kadında cinsel isteksizlik olarak bulacaktır.

Cinsel performans

Erkeklerin cinsel performansı çok önemlidir. Partnerinin yaşayabileceği erken boşalma ya da sertleşememe gibi durumlarda, kadın cinselliği de zamanla olumsuz yönde etkilenecektir.

Stres

İş ve sosyal yaşamın yoruculuğu, daha ziyade stresi cinselliğe de ket vuracaktır.

Cinselliğe ara verme

Cinselliğe uzun süre ara verilmişse, ilişkiye girmekte kadınların ciddi bir tereddüt yaşadıkları da bilinen bir şeydir.

Depresyon

Her geçen zaman daha fazla kişide yaşanan depresyon da, özellikle kadının cinselliği için büyük engel teşkil eder.

Tedavi

Çiftler arasında cinsel isteksizliğin yaşanması durumunda, bu sorunun öncelikle kabullenilmesi, ardından çözüm yolları aranması gerekmektedir. Aksi hâlde çiftler arasındaki uçurum genişleyebilir. İsteksizliğin nedeni psikolojik, tıbbi ya da farmakolojik(ilaç veya madde kullanımı) olabilir. Kesin sebep anlaşıldıktan sonradır ki, duruma göre tıbbi ya da psikolojik uzmanların yardımıyla sorun aşılabilir.


Cinsel İlişki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.