Buraya Reklam Verebilirsiniz

Cinsel Doyuma Ulaşmanın Yolları

Cinsel birlikteliğin doruk noktası olan orgazm, aslında her kadının ulaşamadığı ve bunun eksikliğini hissettiği bir şeydir. Özellikle de cinselliği rahat yaşayamayan kadınların kendilerini sıkmak suretiyle bu zevkten mahrum kaldığı anlaşılmıştır. Uzmanlar tarafından ortaya konulmuştur ki, bu mahrumiyet hem cinsellik açısından hem de psikolojik açıdan sağlıklı bir durum değildir; çünkü orgazm, cinsel ilişkinin amacına ulaşması için şarttır.

Orgazma dair genel bilgiler

Orgazmın ilk belirtisi, döl yatağının alt kısımlarında meydana gelen ritmik hareketlerdir. Bu durum, eşlerde birlikte ya da ayrı olarak yaşanabilir. Söz konusu kasılmalar döl yatağından geçer, kadının tüm bedenine yayılarak tatlı bir sıcaklığı da beraberinde getirir. Bunun sonucu olarak kalp atışı hızlanır, soluk alışverişi artar. Orgazmın sonuçlanmasından kısa bir süre sonra ise bunlar eski hâline döner. Kadın, bu ilk orgazmın peşinden bir dizi orgazma geçebilir. Erkeğin orgazmını geciktirmesi, kadına bu açıdan yardım edecektir. Ayrıca kadının orgazmının erkekten daha fazla sürdüğü de bilinir ki bu süre, bir dakikaya kadar uzayabilir. Gerek klitoris orgazmı gerek cinsel birleşme orgazmı ve gerek mastürbasyon yapılmış olsun, kadın hepsinden aynı zevki alabilmektedir. Her cinsel birleşmede orgazma ulaşılamayacağı gibi, bu zevkin yaşanmasının kadınların en doğal hakkı olduğu da bilinmelidir.

Orgazmı uzatmak için öneriler

İlişkiden alınan zevkin arttırılmasının ilk kuralı, çiftlerin sürekli iletişim hâlinde olarak, birbirlerini uyarması ve yönlendirmesidir.

Heyecan doruk noktasına ulaştığında kısa süre için durulmalı, yeterli ara verildiği hissedildikten sonradır ki devam edilmelidir.

Cinselliğin sonuna odaklanmaktan ziyade, erojen bölgeleri hedef almak gerekir ki, dudaklar, boyun ve kulaklar, erojen bölgelerden yalnızca birkaçıdır.

Ayrıca elleri kullanmanın da ilişkide önemli bir etkisi olduğu göz ardı edilmemelidir.

Cinsel ilişkiyi arttırma konusunda erkeğin belirleyici faktör olduğu düşünüldüğünde, erken boşalma ve sertleşememe gibi korkulardan erkeğin arınılabilmesi için düzenli bir şekilde spor yapması, hem bedensel hem de zihinsel sağlığını koruması açısından şarttır.


Cinsel İlişki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.