Buraya Reklam Verebilirsiniz

Tilki Üzümü Faydaları

TİLKİ ÜZÜMÜ – SOLANUM DULCAMARA

Diğer İsimleri : Yaban Yasemini, Sofur, Yaban Asması

Kullanılan Kısımları: Kurtulmuş dalları

Bitkinin Özellikleri : Bu bitki köpek üzümü familyasındandır, tırmanıcı bir bitkidir diğer yaseminlerle hiçbir benzerliği yoktur.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İdrar artırıcı, hafif uyutucu, ağrı kesici, terletici, bronşitte, balgam söktürücü ve hafif müshil etkileri vardır. Nefes darlığında, siyatikte, romatizmada, gut hastalığı, mafsal ağrılarında ve kuvvet verici olarak kullanılır. Cinsi arzuyu azaltır, kanı temizler.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr ufalanmış dallarından konulur 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Doz aşımı hafif zehirlenmeler yapar.

Haricen Kullanılışı: Egzama, sivilce, sıraca, kanser tümörlerinde, yaban yasemini kaynatılır. Cilt hastalıklarının tedavisinde yıkama veya kompres şeklinde kullanılır. Artıkları lapa şeklinde ezik ve berelerin üzerine konulur.

Tümörlerde keten tohumu un haline getirilir, 60 gr, 160 gr ezilmiş tilki üzümü yaprağı ile karıştırılır, 5 gr içyağı ilave edip 15-20 dk kaynatılır, orta sıcaklıkta lapa halinde tümörün üzerin konulur, 1-2 defa tekrarlamak yeterlidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.