Buraya Reklam Verebilirsiniz

Mürver Çiçeği Faydaları

MÜRVER ÇİÇEĞİ -SAMBUCUSNİGRA

Diğer İsimleri: Kara Mürver

Kullanılan Kısımları : Çiçek, yaprak ve gövde kabuğu

Toplama Zamanı: Haziran

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İdrar söktürücü, ter kesici, müshil, ateş düşürücü, anne sütünü artırıcı, etkileri vardır, vücuda rahatlık verir, böbrek iltihabını giderir, nezleyi geçirir, kanı temizler, hazmı kolaylaştırır, bağırsaklara yumuşaklık verir, bağırsak kramplarını giderir, grip, nefes yolu hastalıkları, bronşit ve öksürüğe karşı kullanılır, damar sertliğinde, siyatikte, romatizmada, zaturre başlangıcında faydalıdır, basura iyi gelir, nefes darlığında ve yumuşatıcı olarak kullanılır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 8-15 gr ufalanmış çiçek-yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Veya 1 bardak suya, 8-15 gr ufalanmış gövde kabuğu konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

Uçuk ve egzamada 5 gr mürver çiçeği, 5 gr civan perçemi karıştırılır, 1 bardak suda 5 dk kaynatılır, 20 dk bekletilir, sabahları 1 bardak içilir.

ÇİÇEKLERİ: Toz haline getirilir, merhem yapılarak kullanıldığında göz hastalıklarında faydalı olur, çiçeği haşlanır lapa halinde karın üstüne konulursa ağrıyı derhal geçirir.

YAPRAĞI: Yorgunluktan meydana gelen ayak şişliklerinde 2 kilo suya, 1 kaşık tuz konur, içine 1 avuç kuru mürver yaprağı atılır, ılık hale gelince ayaklar bu suyun içine sokulur 20 dk ovulur.

KABUKLARI: Toz haline getirilir, merhem yapılır, yara, çıban ve yanıklarda kullanılır. Bütün bitki boğaz iltihaplarında, bademcikte, boğaz ve diş ağrısında gargara halinde kullanılır. Haşlanan suyu ile kompres yapılırsa güneş yanıklarında faydalıdır. Güneşin kararttığı yüz bu su ile ovularak yıkanırsa çok faydalı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.