Buraya Reklam Verebilirsiniz

Maydonoz Tohumu Faydaları

MAYDONOZ TOHUMU – PETROSELİNUM CRİSPUM

Kullanılan Kısımları : Tohum, yaprak ve kökleri

Kullanıldığı Yerler:

Maydanoz suyu sinir sistemi için faydalıdır. Cerahatleri dağıtır. Kanı tabii hale sokar, adet kanamalarının düzenli olmasını sağlar, çıbanları işletir.

Dahilen Kullanılışı: İdrar ve safra artırıcı, adet söktürücü, idrar yolları enfeksiyonlarında, böbrek taşlarında, ödemde, sindirim zorluğuna bağlı mide şikayetlerinde, böbrek fonksiyon, bozukluğuna bağlı artritik şikayetler ve kalp damar hastalıkları riskinin bulunduğu durumlarda, damar ve her türlü organik spazmlar (viseral-vasküler spazmlarda, kalbin yorulmasını önler, yüksek tansiyonu düşürür, kansızlığı giderir, sürmenajda faydalıdır, iştahı açar, aybaşı sancısını keser, kansere karşı korur, karaciğerin şişliğini indirir, romatizma ve gut‘ta faydalıdır, mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler, görme gücünü artırır, cinsi arzuyu kamçılar, istiskada (vücutta su birikmesi) ve astımda şifa verir, damarları genişletir, kanı durultur, kan dolaşımını artırır, dolaşımını kolaylaştırır, vücuttaki tuzun ve üre asidinin atılmasını sağlar, vücuttaki iltihabı çıkarır, ruhi bunalımda faydalıdır, kanın katılaşmasını önler, sinir zayıflığında faydalıdır, kanı temizler, mesane iltihabını giderir, damar sertliğinde, şişmanlıkta faydalıdır, anne sütünü azaltır. Skorbütte, eritici, dağıtıcı, alkolün zararlarını azaltıcı olarak kullanılır, çocukların gelişimini sağlar, sivilcelerde faydalıdır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr maydonoz tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Veya tohum toz haline getirilir, günde 3 defa 1 -4 gr içilir. Maydonoz kökü ve yaprağı da aynı etkiye sahiptir. 1 bardak suya, 10 gr maydanoz konur 5 dk kaynatılır, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

Zayıflamak için 4 bardak suya, 1 avuç dolusu ince kıyılmış maydonoz kökü veya yapraklarından konur, hafif ateşte 20-30 dk kaynatılır, süzülür, 1 günde tüketilir. Bu su aynı zamanda böbrekleri ve mesaneyi güçlendirici olarak da faydalıdır.

Kan temizleyici; maydanoz suyuna bal ve limon ilave edilerek günde 3-4 bardak içilir. Grip ve nezlede, romatizmada, mesane iltihabında aynı şekilde kullanılır. İdrar yolları iltihapları ve husye şişliklerinde maydanoz veya sapları salatalık kabuğu ile kaynatılıp içilir, bu terkip kabızlığı giderir, dışarıya çıkmayı normalleştirir, bağırsaklara çalışma alışkanlığı kazandırır.

Vücuttaki iltihabı gidermede romatizma ve gut’ta, 1 bardak kaynar suya, 10 gr ince kıyılmış maydanoz ve 5-6 gr ebegümeci konur, 10-15 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

Maydanoz suyu sinir sistemi için faydalıdır, kanı tabii hale sokar, adet kanamalarının düzenli olmasını sağlar, çıbanları işletir, cerahatları dağıtır.

Maydanoz fazla yenirse dilde tutukluk yapar. Böbrek iltihabı olanlara tamamen yasak.

Haricen Kullanılışı: Sinüzitte maydanoz, ebegümeci beraber haşlanır buharı teneffüs edilir. Anne sütünü azaltmak için memelerin üzerine maydanoz konur.

Basurda 1 bardak suya, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz konur 5 dk kaynatılır, 20 dk bekletilir, pamuk batırılır hasta kısımlar bolca ıslatılır, artakalan posa lapa halinde basurun üzerine konulup yatılır, basur memelerinin şişliğini alır, ağrıyı azaltır, zamanla tedavi eder.

Göz yorgunluğunda taze maydonoz ezilir, lapa halinde konulur, göz kamaşmasında tohumu toz haline getirilir, göze konulur. Cilt bakımı için 500 gr suya, 1 demet maydanoz sapları ile beraber doğranıp konulur hafif ateşte 5 dk kaynatılır, 20 dk bekletilir, süzülür, kaynatılan maydanozlar lapa halinde yüze konulur 20 dk bekletilir, sonra ılık su ile yıkanır günde 1 defa tatbik edilir, sivilceli, lekeli, pürüzlü ve kırışık ciltlere çok faydalıdır cilde parlaklık ve düzgünlük verir. Maydanoz suyu ile saçlar yıkanırsa saçları parlatır ve besler.

Maydonoz Tohumu: Cilt Kanserinde maydonoz tohumu kaynatılır, ezilir. Lapa haline getirilir. Hastalıklı cilde sarılır. Lahana
haşlanıp yenilir, sarımsak yenilir. (Denenmiştir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.