Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kızlık Zarı Nedir? Çeşitleri ve Muayenesi


Türk toplumunda büyük değer kavramına sahip kızlık zarı tabusu 2000li yıllardan sonra eski tutuculuğu kalmasa da doğuda hala önem verilmektedir. Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı sorusu çok geniş kapsamlı bir yere sahip olsa da kesin olan bir şey vardır evet bozulmada hamile kalınabilir. İlişki sırasında erkeğin kızlık zarına değmeden zara yakın bir yerde boşalması kızın halime kalmasına yol açar.

Spermlerin çok hareketli ve hızlı olmasından dolayı vajina girişine bırakılmış bir sperm hızlı bir yolla rahim ağzına oradan da iç merkeze geçerek hamile kalınmasını sağlayabilirler. Sosyal ve kültürel önemini yitirmeyen ve belli bir değere göre kızlık zarının bir kızın öncesinde başka bir erkekle beraber olup olmadığını ayyuka çıkartır.

Aynı zamanda biz çok kızın masumiyetini gösteren ilk ilişki sırasında kanama olmaması daha öncesinde başka erkekle birlikte olduğunu gösteren bu durum genç kızın hayatında derin yaralar açabilir. Çünkü bilinmelidir ki kızlık zarı nedir geniş bir konudur ve hiç cinsel ilişki yaşamamış bir kızın ilk ilişki sırasında kan gelmemesi mümkündür.

Anneden kızına geçen elastik kızlık zarı oluşumuna sahip bir kızın kızlık zarı yalnızca doğumda bozulur. Kızlık zarı çeşitleri arasında halka tipi deliksiz kızlık zarı minik delikli süzgeç bölmeli ve hilal adı altında yer alan altı çeşit kızlık zarı bulunmaktadır.

Birçok kızın psikolojik sorunlar yaşayarak sonrasında gururlarının incindiği kızlık zarı muayenesini yapan doktorun hassasiyetine dikkat edilerek makattan elle yapılır. Kızlık zarı rengi kızlık zarının çeşidine göre değişkenlik gösterse de açık kırmızı ve pembeye yakın renkte gelir ve miktarı normal kızlık zarına sahip bir kızdan 5 damla şeklinde akar.

Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.