Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kırlangıç Otu Faydaları

KIRLANGIÇ OTU – CHELİDONİUM MAJUS

Diğer İsimleri : Hilaliye, Temre Otu, Siğil Çiçeği, Yılan Sütü

Kullanılan Kısımları : Çiçekli dalları, usaresi (sütü)

Toplama Zamanı: Mayıs-Eylül

Kurutma Şekli: Gölgede

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Toprak üstü kısmı ve usaresi idrar ve safra artırıcı, müshil, yatıştırıcı ve uyutucu etkilere sahiptir. Bitki hem kan yapar, hem de kanı temizler. Safra kesesi ve safra yollarının çalışmasını artırır, karaciğer ve böbrek hastalıklarında faydalıdır, tansiyonu düşürür, ağrıları dindirir, ihtilaç (çırpınma-titreme) ve kramplarda kullanılır, kılcal damar kanamalarında faydalıdır.

Safra kesesi iltihabında, mide, bağırsak iltihabında, zatülcempte, romatizmaya, adet düzensizliklerine iyi gelir, balgam söktürücüdür, iyi bir antiseptiktir, antispazmotik olarak mide ve bağırsak ağrılarında kullanılır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden önce 1 bardak içilir. Doz aşımı tehlikeli zehirlenmeler yapar.

Kırlangıç otu kökü:

Dahilen Kullanılışı : Taze köklerden yapılan şurup karaciğer rahatsızlıklarına, mide bağırsak iltihaplarına, zatürreye, zatülcembe, romatizmaya, aybaşı düzensizliklerine iyi gelir.

Kan kanserinde; bir bardak suya, 2-6 gr kırlangıç otu, 4-10 gr ısırgan yaprağı veya kökü ve 8-16 gr mürver çiçeği yaprak veya ağacının gövde kabuğu konulur, 10 dk kaynatılır, günde 8 bardak içilir.

Haricen Kullanılışı: Kırlangıç otunun taze sütü siğillere karşı kullanılır. Et beni, egzama ve bazı cilt hastalıklarının tedavisinde ve nasırlara karşı da faydalıdır, taze süt günde 2-3 defa cilde sürülür. Göz hastalıklarında haşlanan suyu ile gözlere banyo yapılır.

Görme bozukluğunda, aşırı göz yorgunluğunda ve kataraktı gidermek için taze yaprakları elle ezilir, elde meydana gelen ıslaklık gözler kapanarak göz kapakları kenarlarına sürülür. Ezilen yaprağın suyu cilt kanserinin üzerine sürülürse kansere faydalı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.