Buraya Reklam Verebilirsiniz

Ilgın Ağacı Faydaları

ILGIN AĞACI – TAMARİXTETRANDRA – TAMARİX CALLİCAL

Diğer İsimleri: Katır Çiçeği

Kullanılan Kısımları : Kök, kabuk ve yaprağı

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Yaprak ve kabuk iştah açıcı, ishal kesici idrar artırıcı ve sarılık hastalığına karşı çok faydalıdır, rahim akıntılarına iyi gelir. Cüzzamda kökü kaynatılıp suyu içilir, frengide kuru ılgın ağacı kaynatılır, suyu içilir, yakılır dumanı teneffüs edilir.

Haricen Kullanılışı: Kaynatılan kök, yaprak ve dalların buharına oturulduğunda basuru kurutur ve memeleri düşürür 3 defa tekrarlanmalıdır (denenmiştir).

Kaynatılan suyu ile gargara yapılırsa diş ağrılarını geçirir, diş etleri çekilmelerinde faydalı olur. Sirke ve su ile kaynatılır, dalak üstüne yakı gibi konulursa dalak rahatsızlıklarına ve ciğer yaralarına iyi gelir.

Tütsüsü burun kanamasını keser. Yakılır külü yaralara serpilirse kurutur bilhassa ateş yanığı yaralarında çok faydalı olur. Dumanına tutulduğunda sulu yaraları kurutur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.