Buraya Reklam Verebilirsiniz

Hünnap Faydaları

HÜNNAP – ZİZYPHUSJUJUBAMİLLER

Kullanılan Kısımları: Meyveleri

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İdrar söktürücüdür, bronşitte faydalıdır. Göğsü yumuşatır, balgamın çıkmasını kolaylaştırır, öksürüğü keser, kan temizleyici ve müshildir.

Şeker hastalığında nezlede, böbrek ve mesane ağrılarında faydalıdır, mesane iltihabını giderir, harareti keser, kurdeşeni defeder, boğmaca ve diğer boğaz hastalıklarında faydalıdır, kolesterolü temizler.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış hünnap konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Hünnap kekik suyu ile kaynatılıp içilirse kanı inceltir, göğsü yumuşatır, göğüs ağrı ve çarpıntısını giderir, nefes borularını temizler, ifrazatı artırır.

Dallarının kabuğu ve yaprağı ishal kesici ve midevi etkilere sahiptir birkaç gün içildiğinde gıcığı geçirir.

Taze meyvesi yenildiğinde vücutta halis kan yapar. Kabızlığı giderir. Ham meyvesi yenilirse kabızlık yapar.
Hünnap cinsi gücü azaltır.

YABANİ HÜNNAP – ZİZYPHUS LOTUS Meyveleri hünnap gibi kullanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.