Buraya Reklam Verebilirsiniz

BÜYÜK TEŞBİH AĞACI -MELİAAZEDARACH

BÜYÜK TEŞBİH AĞACI -MELİAAZEDARACH
Diğer İsimleri: Zehri Zemin – Yalancı Teşbih Ağacı – Hint Leylağı
Kullanılan Kısımları : Yaprağı, ağaç kabuğu, meyvesi
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Büyük.tesbih ağacının kabuğu şahtere ve kara helile ile beraber kaynatılıp içilirse göğüsteki balgamı söker. Kara sevdayı geçirir, ağaç kabuğu kaynatılır, suyu balla karıştırılıp içilirse kulunç ağrılarını geçirir, tutuklukları açar. Yemişinden yenildiğinde öksürüğe iyi gelir,romatizmaya karşıda faydalıdır.
Haricen Kullanılışı: yaprağı yara iyi edici olarak kullanılır, yapraklar kaynatılır, bu su ile baş yıkanırsa kıl bitirir.
Yaprağı ve yemişi toz haline getirilir, gül yağı ile macun yapılır, baştaki yaralara (Baş yıkanıp temizlendikten sonra) sürülürse yaraları geçirir, aynı zamanda kıl bitirir.
Kaynatılan suyu ile masaj yapıldığında siyatiğe iyi gelir, aynı su ile yıkandığında husye şişliklerini indirir, suyu cilde sürülürse haşeratı kaçırır.
Çiçeği koklanırsa baş ağrısını, beyindeki uyuşukluğu ve tutukluğu giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.