Buraya Reklam Verebilirsiniz

Adet Döneminde Cinsel İlişki

Bazı konularda kadınlar kendi jinekologlarına dahi danışmaya utanırlar. Bu konulardan birisi de adet döneminde cinsel ilişkidir.Aslında bu konuyu partneriniz ile tartışmak en mantıklı olanıdır. Eğer siz adet döneminde seksi doğal karşılıyorsanız bundan sonrasını partneriniz ile konuşmak en mantıklısıdır.

Bununla beraber adet sırasında yapılan seks sizin için her zaman eğlenceli olmayabilir. Bazen adet esnasında seks aşırı ağrılı kramplara yol açabilir. Bununla beraber bazı kişilerde adet döneminde seks ağrıları azaltıcı etkiye sahiptir. Seks sağladığı kan akışı nedeniyle baş ağrılarını dindiren ve hatta krampları azaltan bir etkiye sahiptir. Seks esnasında salgılanan endorfin sayesinde kişi kendini daha mutlu ve iyi hissedebilir.

Adet döneminde de hamile kalmak mümkündür. Bu nedenle kesinlikle adet döneminde hamile kalamayacağınızı düşünerek korunmasız seks yapmayın. Spermler vajinada 7 güne kadar yaşayabilirler ve yumurtala sürecinde yumurtayı dölleyebilirler. Eğer hamile kalmak gibi bir arzunuz yoksa kesinlikle bu dönemde dahi korunmasız sekse başvurmayın.

Adet döneminde cinsel ilişki aslında normal seksden pek de farklı değildir. Tabiki bu dönemde seks biraz daha dikkat ve temizlik gerektirir. Birçok erkek tarafında bu dönemde seks oldukça doğal karşılanır. Bununla beraber bazı erkekler kadınlarda ortaya çıkan fiziksel değişiklikler nedeni ile bu dönemide sekse çok sıcak bakmayabilir. Eğer sizin için adet döneminde seks sorun değil ise partnerinizle bu konu üzerinde konuşmaya çekinmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.