Buraya Reklam Verebilirsiniz

Geri Çekme Yöntemi İle Gebelikten Korunma

İstenmeyen gebelikten korunmak için cinsel ilişki sırasında boşalma öncesinde erkeğin, penisini hazneden dışarı çıkarması ve dışarı boşalması, insanoğlunun keşfettiği ilk ve en eski doğum kontrol yöntemidir.

Her ne kadar teorik olarak mantıklı görünsede, geri çekme ile korunma, erkeklerin çoğu zaman uygulayamadığı, hem gebelikten koruma başarısı düşük, hem uygulanması zor, güvenilmez ve stresli bir yöntemdir.Üstelik günümüzde doğum kontrol yöntemleri konusunda bir çok etkili seçenek varken, bu yolla korunmaya çalışmak çağ dışı ve mantıksız bir tutum olacaktır.

Maalesef ülkemizde çiftlerin en fazla kullandığı doğrum kontrol yöntemi halen geri çekme yöntemidir.Erkeklerin kondom (prezervatif ) kullanmadaki isteksizliği, kadınlarında spiral, doğum kontrol hapları gibi diğer yöntemler konusunda bilgisiz olması nedeniyle toplumumuzda halen çiftlerin en rağbet ettikleri yöntemdir.

Oysa bu yöntemin de başarısı düşüktür, istenmeyen gebeliklerin oluşumu neredeyse kaçınılmazdır.Boşalma öncesi penisten akan prostatik sıvıda canlı spermler bulunabilir.Bu nedenle ilişki sırasında partneriniz hazneye boşalmamış olsa bile, yada hazne dışında boşalsa bile gebe kalma riski vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.