Buraya Reklam Verebilirsiniz

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:
*250 Gr. badem içi
*10 Tane acı badem veya esansı
*250 Gr. un şeker
*4 Tane taze yumurta akı
*1 Adet ambalaj kâğıdı

Hazırlanması
Bademi 1 gün önceden soyarak iyice kurutunuz. Sonra badem makinesinden çekerek porselen bir kâseye veya tencereye alınız. İçine şeker ve yumurta aklarını koyup ağaç bir spatülle uzunca bir müddet (25-30
akika) karıştırınız. (Kıvamı, yayılmayacak bir koyulukta olmalıdır. Fazla katı olursa, gevşetmek için hafif ateşte biraz ısıtınız.)
Karışımı, tepsiye yayılmış kâğıt üzerine bir kaşıkla 1,5 ceviz büyüklüğünde parmak ara ile muntazam olarak koyunuz. Çok hafif sıcaklıktaki fırında ve kapağını sık sık açmadan, (kabarmasına engel olmamak için) koyu pembe renkte ve kuruyuncaya kadar pişiriniz.
Not : İsterseniz badem yerine fındık içi kullanabileceğiniz gibi, hazırladığınız karışıma 1-2 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi de ilâve edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.