Buraya Reklam Verebilirsiniz

ZERDEÇAL – CURCUMA LONGA

Zerdeçal ve Zeravent Kökü, Zerdeçal ve Zeravent Kökü Yararları Faydaları Nerelerde Nasıl Kullanılır Özellikleri Hangi Hastalıklara İyi Gelir

ZERDEÇAL – CURCUMA LONGA
Diğer İsimleri: Hint Safranı
Kullanıldığı Yerler:

Zeravent Otu Kökü, Zeravent Otunun Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Midevidir, mide ağrısını giderir, mide bağırsak gazını ve idrarı söktürür, vücutta biriken zehirleri dışarı atar, rahatlık ve ferahlık verir, safrayı artırır, sinirleri uyarır, nekahat devresini kısaltır, damar sertliğinde faydalıdır, böbrek ve safra kesesi taşlarını döker, taş oluşmasını önler, sirozda faydalıdır, safra kesesi iltihabında iltihabı giderir, kansızlıkta faydalıdır, kolestrolü çok çabuk düşürür, karaciğer kifayetsizliği ve şişkinliğinde kullanılır, sarılıkta, dalak hastalıklarında, idrar yolları hastalıklarında ve kansere karşı, kolon kanserini tedavi ettiği söylenmektedir.

Zerdeçal, Zerdecalın Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Özellikleri
Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-10 gr zerdeçal konur, 10-20 dk kaynatılır, 5-10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Toz halinde günde birkaç defa 0.25-0.50 gr içilir, günde 1 çay kaşığı yemeklere ekilerek yenilir.
Sedefte; biberiye toz haline getirilir, zerdeçalla aynı nisbette karıştırılır, 1-2 ay öğle yemeklerinde 1 çay kaşığı yemekle birlikte yenir veya su ve şekerle de alınabilir.
Zerdeçal yağı; sedefte zerdeçal yağı, civan perçemi yağı, biberiye yağı birlikte içilir. Gastritliler ve mide ülseri olanlar kullanmamalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.