Buraya Reklam Verebilirsiniz

ZAKKUM YAPRAĞI – NERİUMOLEANDER

Zakkum ve Zambak, Zambak Yağı Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri Nerelerde Kullanılır İyi Geldiği Hastalıklar

Düzensiz kalp atışlarında, tansiyonu düşürür, yarı felçte, kötürüm olanı ayağa kaldırmada, kasıktan tırnağa kadar damar ağrılarını kesmek için, kalçalardaki yelleri gidermede, mafsal ağrılarında, balgam söktürücü olarak, kalbi kuvvetlendirici, idrar artırıcıdır, ödemde vücutta biriken suyu dışarı atar, az kullanıldığı takdirde kalbi kuvvetlendirir.

Zakkum, Zakkumun Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Dahilen Kullanılışı: Zakkum yaprakları sıkılır, suyu içilir, kasları güçlendirici, sık idrara çıkmayı azaltıcı olarak günde 1 adet yaprak yenilir (günde 1 adet yaprak yenilip bizzat denenmiştir), çok zehirli olduğundan doktor kontrolünde kullanılmalıdır, 1 gr kuru yaprak insanı öldürür.
Haricen Kullanılışı:
Allerjide; yaprağı kaynatılır, elde edilen su vücuda sürülür. 10 gr ufalanmış zakkum yaprağı 100 gr zeytinyağı içerisinde 1 hafta bekletilir, süzülür, vücut parazitlerine karşı (uyuz vs. gibi) kullanılır. Ağrı ve sızılarda çiçek ve yaprakları saf zeytinyağı içerisine konur, 14 gün bekletilir, ağrıyan yerlere sürülür.
Diş ağrısında kurutulmuş zakkum yaprağından tırnak üstü kadar bir miktar ağrıyan dişin üzerinde bir müddet tutulur.
Ağacının gövdesi toz halene getirilir, kaynatılır, ağrıyan yerlere sıcak sıcak pansuman ve masaj yapılırsa ağrı ve sızıları giderir. Nasırda zakkum dalları kırılır sütü nasıra sürülür 1 hafta kadar devam edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.