Buraya Reklam Verebilirsiniz

Pırasa, Pırasa Tohumu

PIRASA TOHUMU – ALLİUM PORRUM
Pırasada potasyum, kalsiyum, sodyum, klor kükürdü vardır. Pırasa, içindeki besleyici ve büyütücü maddelerin varlığı dolayısı ile faydalıdır.
Kullanıldığı Yerler:
Pırasa Faydaları Yararları Kullanılışı Hangi Hastalıklara İyi Gelir Nasıl Kullanılır Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Pırasa tohumu toz haline getirilir, günde 3-5 gr içilmeye devam edilirse basuru kökünden kurutur. Pırasa tohumu toz haline getirilir, günde 4-5 gr aynı miktarda toz haline getirilen mersin tohumu ile yenirse damar sertliğine iyi gelir, kan tükürmeye faydalıdır. Pırasa tohumu toz haline getirilir, günde 4-5 gr yenilir veya balla macun yapılıp yenilirse cinsi gücünü kaybetmiş, cinsi temas imkanı bulamayan kişiler yediğinde faydalı olur, aynı zamanda balgam söktürür 4-5 gr pırasa tohumu toz halinde içildiğinde romatizma ve mafsal ağrılarına iyi gelir.
Pırasa hazım cihazı ve pankreas için çok faydalıdır. Mide ve bağırsakta toplanan gıdaların çabuk hazrnolmasını sağlar. Pırasa içindeki ürik asidi dolayısı ile temizleyici olarak da şifalıdır, temizleyici olarak çiğ yenmelidir. Pırasanın beyaz kısmı arpa ile pişirilip yenilirse göğüs etrafında biriken balgamı çıkarır. Pırasanın beyaz kısmı çiğ yenildiğinde yemek borusu iltihabında, pankreası çalıştırmada, idrar tutukluğunda, üremide faydalıdır, kan yapıcı, hazmı kolaylaştırıcı, kabızlığı gidericidir, böbrek taşlarını düşürür, idrar yollarını temizler, balgam söktürür, damar sertliğinde faydalıdır, uyarıcıdır.
Cilt hastalıklarında günde 1 bardak pırasa suyu içilir. Pırasa suyu mülayemet verici olarak kullanılır, yatmadan evvel 1 fincan sıkılmış pırasa (beyaz kısmı) suyu içilir. Pırasanın beyaz kısımları sinir hücrelerinin yenilenmesini sağlar.
Öksürükte ve nefes açıcı olarak 2 adet pırasanın beyaz kısımları pürçekleri ile beraber incecik doğranır yarım kilo sütle 15 dk kaynatılır, 20 dk bekletilir, günde 3 defa 1 fincan içilir. Kuru öksürükte, pırasanın beyaz kısmı pürçekleri ile beraber ince ince doğranır. 1 bardak keskin sirke içerisinde orta ateşte 15 dk kaynatılır, 20 dk bekletilir, süzülür, 1 günde 3 defada sıcak olarak içilir.
Artrit’te Damar Sertliğinde, Romatizmada, Gut‘ta, egzama, Migren ve Şeker Hastalığında Pırasanın Beyaz kısımları doğranır. 2 Kilo suya 1 kilo konulur. 2 saat kaynatılır, elde edilen sudan günde 3 defa yemeklerden önce 1 bardak içilir. Bu su aynı zamanda alkolün verdiği zararları da azaltır.
Bronşit Pırasa Bronşitte pırasanın beyaz kısmından 50 gr bir kilo suda kaynatılır, 1 günde tüketilir.
İdrar Artırıcı 500 gr suya 30 gr pırasa doğranır 50 dk kaynatılır. 15 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.
Öksürükte 500 gr suya 80 gr pırasa doğranır, 30 dk kaynatılır, balla tatlandırılır günde 4 kaşık içilir.
Haricen Kullanılışı: Pırasanın beyaz kısmı ezilir sumakla lapa haline getirilir, siğil ve kurdeşende cilde konulur. Pırasa suyu çıkarılır, bir miktar sütle karıştırılıp cilde sürülürse cildin rengini güzelleştirir. Pırasa sıkılır, suyu ile yüz yıkanırsa yüzdeki sivilceleri, lekeleri geçirir.
Basurda, memeli basurda, pırasanın beyaz kısmı ateşte soğurulur hafif ezilir, oturulacak hale gelince üzerine oturulur 2-3 defa tekrarlanır. Memeli basurda pırasanın beyazı kaynatılır, buğusuna oturulur.
Ellerdeki lekelerde kaynatılan suyu ile eller yıkanır. Alerjide kaynatılan suyu ile cilt yıkanır.
Cilt güzelliği için 2 adet pırasanın beyaz kısımları ince ince kıyılır 1 bardak sütle 10 dk kaynatılır, lapa haline getirilir, yıkanmış cilde ılık halde sürülür 10 dk bekledikten sonra gül suyu ile yıkanıp temizlenir. İltihaplı Yaralarda Pırasa sıkılır.
Suyu ekmeğin içi ile lapa haline getirilir, Yaraya sarılır. Saç Bakımı Pırasa sıkılır suyu ile saçlar yıkanırsa saçları parlaklaştırır. Kulak Ağrısında Kulağa 4 damla pırasa suyu damlatılır. Kan Çıbanında Pırasanın Beyaz kısmı haşlanır, şekerle ezilir, çıbanın üzerine sarılır. Dolamada Pırasanın beyaz kısmı haşlanır, ezilir, donyağı ile karıştırılır. Hastalıklı bölgeye sarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.