Buraya Reklam Verebilirsiniz

Hint Yağı Faydaları

HİNT YAĞI – RİCUNUS COMMUNİS
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Müshil olarak kullanılır. Tahriş yapmayan bir müshildir, ağrı yapmadan ishal verir, tahriş yapmadığından hamilelere de verilebilir.
Yumuşatıcı olarak 2-10 gr içilir. Orta bir etki için 15-20 gr tam bir ishal için 30-40 gr içilir. 15-30 gr içildiğinde 6-10 saat sonra sancısız 1-2 amel verir, alınabilecek en yüksek miktar 50-60 gr dır. Çocuklarda yaş başına 2 gr verilir. Tadı hoş olmadığından, kahve, limon, acıbadem yağı veya portakal suyu ile anılabilir.
Tesiri ince bağırsak üzerinedir. Mide fesadında, kusma ve boğaz ağrısı hallerinde 15-20 gr hintyağı içilir.
İçmeden 1 gün öncede oruç tutulursa bahsedilen hallerin zayi olduğu görülür. Hintyağı artrit tedavisinde kullanılır.
Haricen Kullanılışı: Lavman için 1 bardak ıhlamur çayına 40 gr hintyağı konulup lavman yapılır. Siğiller hint yağı ile ovulursa 5-6 günde siğilleri döker.
Saçkıranda tohumu toz haline getirilir, saf zeytinyağı ile karıştırılır. Hastalıklı bölgeye konur. Kuyruk yağı ile karıştırılmış hintyağı yaraların tedavisinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.