Buraya Reklam Verebilirsiniz

Ayrılmak istediğimi nasıl söyleyebilirim?


Aşk her zaman istediğimiz gibi yürümüyor. Bazen ilişkinin bitmesi gerektiğini görüyoruz ama o son adımı atmaya cesaret edemiyoruz. Bizi engelleyen en büyük şey, karşımızdaki insanı üzme ve kırma korkusu. Bu yüzden istemediğimiz ilişkilerin kahramanları oluyoruz. Bu bize çok fazla sıkıntı veriyor. Birini üzmeyelim derken kendimizi üzüyoruz. Ayrıca ona karşı da samimi davranmıyoruz. Zor olacak, çok zor olacak ama ayrılacaksınız. Ayrılma fikri bu kadar yakınsa size, bu işin dönüşü yok artık. Bir kere bunu kabullenmek zorundasınız. Bahaneler üretmenize de gerek yok. Neden ayrılmak istediğinizi belirleyip bunu ona açıkça söylemek durumundasınız. Sevmiyorsanız sevmediğinizi, beğenmiyorsanız beğenmediğinizi söylemelisiniz. Hatta, ortada hiçbir neden yokken bile “Ben bu ilişkiyi yürütemeyeceğini” deme hakkına da sahipsiniz. Bilin ki, herkes kendi tercihini yaşar. Herkes kendi hayatından sorumludur.

İş ayrılma noktasına gelmişse, o andan itibaren geçmişi kurcalamanın, “Geçmişte sen de şöyle yapmıştın” diye söylenmenin hiçbir faydası yok. Ayrılmak, karşınızdaki insan için yeterince kırıcı olacaktır zaten. Bu yüzden ayrılık konuşmasını yaparken kırıcı sözler kullanmayın. Dümdüz neyi istediğinizi ya da neyi istemediğinizi söyleyin. Böylece her şey çok daha çabuk biter. Ayrılacağınız kişiye “Sen çok iyi bir insansın… Benden iyilerine layıksın” gibi eski Türk filmlerinde kalmış klişe sözcükleri kullanmaktan kaçının. Buna kimse inanmaz!

Nerede konuşmalı?
Öncelikle ayrılık konuşması kalabalık içinde yapılmamalı. Böylesi o insanın gururunu kırar. Kendinizi onun yerine koyun. Aynı durumda siz olsaydınız bu hoşunuza gider miydi? Çok sayıda insanın bu ayrılığa tanık olmasını ister miydiniz? Mümkünse sadece ikinizin olduğu bir ortamda, değilse çok sakin bir kafede ya da parkta bu konuşmayı yapmalısınız. İlişkiniz bitmiş olsa da unutmayın ki karşınızdaki insanın bir kişiliği ve gururu var. Ayrıca, telefonla, maille, mektupla ya da başka herhangi bir iletişim kanalını kûlanmamalısmız. Bu konuşmayı mutlaka yüz yüze yapmalısınız. En azından bunu hak ediyor öyle değil mi?

Kararlı davranın
Ayrılmayı kafanıza koymuşsanız, ayrılık konuşmasını yaparken “Belki bir gün bir yerde…” gibi umut verici cümleleri sakın kullanmayın. Siz bunu onu üzmemek ya da daha fazla kırmamak adına yaparsınız ama karşınızdaki insana boş yere ümit vermiş olursunuz. Bu konuşmadan sonra o da anlamalı ki, bu ilişki bitti. Bu yüzden konuşmayı fazla uzatmanın anlamı yok. Son bir şey daha var. İlişki bittikten sonra bir süre onunla aynı ortamlarda olmamaya özen gösterin. Sizi görmek, hele hele yeni sevgilinizle görmek onu çok fazla üzecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.