Buraya Reklam Verebilirsiniz

Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Anne ve babalar bebeğin cinsiyetini öğrenmek için oldukça heyecan duyarlar,ancak öncelikle bebeğn sağlıklı olması çok daha önceliklidir.Zamanımızda  bebeğin cinsiyetini belirlemek çok da zor, problemli bir sorun değildir.

Bebeğin cinsiyeti hangi ayda belirlenebilir?

Genel olarak 3. ay sonu veya 4. aylık gebelikte bebeğinizin cinsiyeti net bir şekilde belirlenebilir.Doktorunuz jinekolojik muayene sırasında genital bölgeye özel cihazlarla bakarak bebeğin cinsiyetini saptıyabiliçok .Nadirende olsa bazı karmaşık durumlarda bebeğin duruş pozisyonunun net görüntü vermemesine bağlı olarak yanılma görülebilir.Genital bölge bakıldığında pipi görülebilir çocuk erkektir.pipi görünmüyorsa kız bebektir.

Yanılgı olabilir mi ? 

Bazen iyi görüntü alınmaması nedeniyle anne ile bebek arasında bağı oluşturan kordon pipi yanılgısı vermektedir.Bu da erkek bebekti kıza dönüştü gibi düşünceler geliştirse de böyle bir durum söz konusu değildir.Sadece net görüntü pozisyonunun görülememesinden kaynaklanan bir yanılgıdır.

Bebeğin cinsiyetini daha erken belirlemek mümkün mü?

Evet bebeğin cinsiyetini 6. haftada belirliyen basit bir test geliştirilmiştir.Ancak kurtaj artışı getireceği tartışmalarınıda başlatmıştır.

Özel bir test cihazı kullanılarak  bebeğin cinsiyeti belirleniyor.Parmaktan alınan bir damla kan özel filtreli kağıda damlatılarak laboratuvara gönderiliyor.Burada uzmanlar tarafından erkekte bulunan Y kromozomunun bulunup bulunmadığını belirlemek için testler uygulanıyor. Bebeğin DNA’ sının  6. haftadan itibaren anne karnında görünmesinden dolayı testin güvenilir olduğu belirtiliyor.

Ancak kürtaj sayısında büyük artışa yol açacağı (bebeklerin sadece istenmeyen cinsiyetten oldukları için aldırılmasına yol açabilir), dünyadaki kadın -erkek dengesini bozacağı gibi endişeler nedeniyle çok tehlikeli bakılmaktadır bu teste.

İngilterede erken cinsiyet testleri cinsiyet kaynaklı genetik hastalık riski varsa sağlık hizmetleri tarafından yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.