Buraya Reklam Verebilirsiniz

TERE, SU TERESİ – LEPİDİUM SATİVUM – NASTURTİUM OFFİCİNALE

TERE, SU TERESİ – LEPİDİUM SATİVUM – NASTURTİUM OFFİCİNALE
Kullanılan Kısımları : Tohumu, yaprakları
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Sinir zafiyetinde, ruhi çöküntüde, şeker hastalarının cinsi iktidarsızlığını giderir, safrayı çıkarır, kuvvet verici, vitamin eksikliğini gidericidir. Skorbütte faydalıdır, idrarı artırır, iştah açıcı, balgam söktürücüdür, gut‘ta, sarılıkta, bulaşıcı hastalıklardan korunmada ve kan temizleyici olarak kullanılır, cinsi gücü artırır, hazımsızlığı giderir, dalağın tıkanık yollarını açar, kumları döker, anne sütünü artırır, göğüs ağrısı ve öksürüğü yok eder, sinirleri yatıştırır, göze kuvvet verir, insülin etkilidir, vücudu ısıtır,bağırsakları yumuşatır, üşütmeden meydana gelen kanlı basurda faydalıdır, ağrı, sızı ve kuluncu dağıtır, şişliklerde vekalp çarpıntısında faydalıdır, solucan ve şeriti düşürür, saç dökülmesini önler, sıcaktan meydana gelen şişlikleri giderir bütün organlardaki gevşemeye karşı faydalıdır, akciğer ve göğsü yumuşak, balgamdan temizler.
Adet kanını söktürür, soğuktan ve balgamdan meydana gelen baş ağrısında faydalıdır. Guatrı tedavi eder, siyatikte faydalıdır. Sigaranın zararlarını azaltır, hamile kalmayı önler, makat ağrısında faydalıdır, ödemde, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarında tere tohumundan toz haline de her gün 3 gr içilirse bütün buhastalıklarda şifalı olur. Tere yaprakları kurutulup çay gibide içilebilir.
Kullanılışı:
1 bardak kaynar suya, 7-8 gr taze bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Kurutulmuş bitki çay gibi içilir. Taze tere yaprakları sıkılır, suyundan günde 1 barak içilir, bu su aynı zamanda vücutta biriken toksinleri temizler. Tere tohumu toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yenilir veya süt ile içilir.
Saç dökülmesinde taze bitki sıkılır, suyu ile baş yıkanır, tere tohumu kaynatılır, bu su ile başa mesaj yapılırsa saç dökülmesini önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.