Buraya Reklam Verebilirsiniz

Tatlının Zararını Yoğurt ile Giderin


Zararlı olduğu bilindiği hâlde, hemen herkesin vazgeçilmezi olan tatlılardan uzak durmak pek kolay olamıyor. Yalnız bazı kurallara uyularak şekerin zararlarından hiç değilse bir nebze arınmak mümkün.
Çok faydalı olduğu bilinen yoğurt, şekerin kana karşımınım bir ölçüde yavaşlatır; bu yüzdendir ki, tatlı yemeden ya da yedikten hemen sonra 1 kaşık yoğurt tüketmeye dikkat edin.
Tatlıyı mümkünse yemeğin arkasından değil, fazla olmaması kaydıyla ara öğünde tüketin.
Meyveli ve sütlü tatlıları tercih edin.

Tatlıya çok düşkünseniz, ana yemeklerinizin patates, pilav, makarna gibi kan şekerine dönüşen besinlerden olmamasına özen gösterin.
Salatalarınıza mısır, turşu, aşırı oranda zeytinyağı koymayın.

Kahvaltılarınızda tam yağlı peyniri fazlaca tüketmeyin. Salata, çorba, et gibi yiyeceklerinize de peynir karıştırmayın; çünkü peynir çok yağlıdır ve tatlının yağı üzerine size çok fazla gelecektir.
Tatlı ve hem de sağlıklı bir şeyler yeme ihtiyacında iseniz, biraz meyve üzerine dondurma koymayı deneyin. Böylece hem lezzetli hem de pratik bir tatlı yapmış olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.