Buraya Reklam Verebilirsiniz

Erkekler neye karşı koyamıyor


Amerika Rochester Üniversitesi'nden bilim adamlarına göre kırmızı giyen kadınlar erkekleri daha fazla etkiliyor.

Araştırmacılar erkeklerin kendilerine eş seçerken içgüdülerini izlediğini açıkladı. Bu nedenle baskın renklerde ve özellikle kırmızı giyinen kadınların çıkma teklifini almasının yakın olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Çoğu öğrencilerden oluşan 100 kişilik bir grup ankete tabi tutuldu. Pek de çekici olmayan kadınların fotoğraflarına baktıktan sonra güzelliklerini, onlarla öpüşme veya ilişki yaşama isteklerini derecelendirmelerini istedi. Fotoğrafların çerçeveleri kırmızı, beyaz, gri ve yeşil tonlarındaydı.

TUTKU VE ŞEHVETİ HAREKETE GEÇİRİYOR
Deneyin sonucu olarak kırmızı çerçevede gösterilen kadınların daha çekici olduğu görüldü. Aynı kadınların fotoğrafları farklı renklerdeki çerçevelere yerleştirildiğinde ise aynı etkiyi yaratmadı. Aynı sonuçlar farklı renklerde kıyafetler giyen kadınlar gösterildiğinde de gözlemlendi.

Bilim adamları erkeklerin kırmızı rengi tercih ettiğini, çünkü kırmızının aşk, şehvet ve tutku gibi hisleri harekete geçirdiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.