Buraya Reklam Verebilirsiniz

Ekşi Yonca, Elim Otu

EKŞİ YONCA – OXALİS ACETOSELLA
Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Ekşi yonca taze olarak kullanılır, ağır olmıyan karaciğer ve sindirim sistemi hastalıklarında yardımcı olur, mide ekşimesini önler, mideyi güçlendirir, idrarı artırır, sarılıkta, böbrek iltihabını gidermede, derideki çıbanların tedavisinde ve bağırsak kurtlarını dökmek için kullanılır, aybaşı düzensizliklerini önler, aybaşı ağrılarını giderir, başlangıç halindeki mide kanserine ve kanserimsi şişliklere çok iyi gelir.
Bu gibi hallerde her saat başı 3-5 damla taze sıkılmış yonca suyu çay veya su içerisinde içilir. Parkinson hastalığının tedavisinde yoncanın sıkılması ile elde edilen su saatbaşı 3-5 damla civan perçemi çayı içerisine damlatılarak içilir.
Kullanılışı; 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı taze ekşi yonca yaprak ve çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.
Haricen Kullanılışı: Ekşi yonca ezilerek merhem haline gitirilir bu merhem deri hastalıklarına iyi gelir. Kanserimsi şişliklerde ekşi yonca sıkılır, elde edilen su hastalıklı bölgeye sürülür, kompres yapılır, sırt kemiğine ovalanarak sürülür. Dıştan kullanılacak miktar bile dahilen kullanılan miktarı geçmemelidir.

ELİM OTU – OLYMUS ARENARİUS
Kullanılan Kısımları: Taze ve kuru kökleri
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Elim otu kökü toz haline getirilir, 2 gr toz 80 gr sekencebin (sirke ile yapılmış bal şerbeti) ile karıştırılır, birinci ve ikinci gün bu şekilde içilir, 3 gün 2.5 gr toz 96 gr sekencebin, 4 gün 4 gr toz ve 96 gr sekencebinle beraber içilir ve böylece içmeye devam edilirse sara hastalığından kurtarır.
Elde edilen toz gül yağı ile’ karıştırılır, vücuda sürülürse sara hastası tamamen iyileşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.