Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kedi Dili Pasta (Muzlu)

Malzemeler:
Kreması için:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı margarin
2 adet muz
yarım şu bardağı kadar şeker
1 paket kedi dili
arası ve süslemek için muz
üzeri için çilek ve kremşanti

Kedi dilini ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sade nescafe
1 yemek kaşığı kadar toz şeker

Hazırlanışı:
 İlk önce kremamızı hazırlayalım. Muz hariç bütün malzemeleri kremayı pişireceğimiz tencereye alalım ve un topaklaşmayacak şekilde iyice çırpıp ocağa alalım. Orta dereceli ateşte sürekli kaşrıtırarak kremamız koyulaşana kadar pişirelim. Muzlarımızı blenderdan geçirip kremamıza katalım ve iyice karıştıralım. Daha sonra soğumaya bırakalım. Kedi dilllerimizi tepsi ya da tabağımıza dizelim. Sıcak suya nescafe ve şekeri katıp karıştıralım ve dizdiğimiz kedi dillerini bu karışımla hafif hafif ıslatalım. hazırladığımız ılık kremadan üzerine döküp yayalım ve muz dilimlerinden istediğimiz kadar yerleştirip yine kedi dili dizelim. Ve yine nescafeli karışımla ıslatalım. Kremanın kalanını da kedilinin üzerine döküp iyice yayalım. Pastamızı dolaba koyup kremasının soğumasını beklerken kremşantimizi hazırlayalım. Pastanın kremasının soğuması lazım ki kremşantiyi pasta tutsun. 10 dakika dolapta durması yeterli. Yeterince soğuduktan sonra kremşantiyi de pastamıza sürüp istediğimiz şekilde süsleyip biraz dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. 

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.