Buraya Reklam Verebilirsiniz

Karma Cilt Bakımı

Karma cilt tipine baktığımız zaman tüm cilt tipleri içerisinde bakımı en zahmetli olan cilt tipi olduğunuz görürüz. Cildin bir kısmı yağlı iken diğer kısmı kuru olduğundan bu zorluk daha da artmaktadır. Yüzünüze baktığınızda alın, çene ve burun bölgenizin yağlı, diğer bölgelerinizin daha kuru olduğunuz görürsünüz. İşte bu yüzden tüm cilt tipleri içinde karma cilt tipi bakımı en zahmetli cilt tipi olduğunu söyleriz.

Karma Cilt Bakımında Pratik Öneriler;


1- Karma cilt bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta cilt tipinize uygun bakım ürünleri kullanmaktır. Karma cilt tipine göre üretilmiş losyon ve temizleyiciler bakım için vazgeçilmez öncelikle olan kozmetik ürünleridir.


2- Karma cilt tipinin en karakteristik özelliği; cildin bir tarafı kururken diğer tarafı yağlanmaya başlaması veya yağlanmaya devam etmesidir. Durum böyle olunca karma cilt tipinin bakımında temel öncelik yüzün tüm bölgelerinin aynı duruma getirmek olmalıdır.


3- Karma cilt tipine sahip olan ciltlerde yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi de makyaj esnasında veya makyaj yapıldıktan sonra özellikle burun ve alın bölgesi diğer bölgelere oranla yağlanmaya ve parlamaya başlar. Bu durum çoğu kadın için sıkıntılı bir durumdur. Yağlanan bölgeyi kısa sürede normal seviyeye getirmek birinci temel işlev olmalıdır. Bunun içinde pudra kullanmak yerine yağ emici özelliklere sahip mendilleri kullanmanız çok daha pratik olacaktır. Yağ emici özelliğe sahip olan mendillerin etki süresi en azından birkaç saat olduğu için sizi bir süre idare edecektir.


4- Karma cilt tipinde yapılan en büyük hatalardan biri de yüzün sürekli olarak yıkanmasıdır. Evet yağlı bölge için çözüm olan bu yüz yıkama işlemi kuru bölgeler için ciddi sıkıntı doğurmaktadır. Yağlı cilt bölgeleri normal seviyesine gelirken kuru cilt bölgeleri ise daha da kurumaktadır. Bunun önüne geçmek içinde kuru bölgelere gereksiz yere nemlendirici kullanmanız sonucunu doğurur ki bu da ciddi bir sıkıntı kaynağıdır. Çözüm ise karma cilt tipine sahip iseniz yüzünüzü günde en fazla bir kez yıkamanızı tavsiye ederiz.








5- Karma cilt yapısına sahip ciltlerin en büyük sıkıntılarından birisinin de makyaj sonrasında yaşayacağınız özellikle T bölgesindeki yağlanma olduğunu söylenmiştik. Bunun içinde makyaj öncesinde kullanabileceğiniz ve kozmetik ürünler satan mağazalardan temin edebileceğiniz yağ emici bantlar mevcut. Yağ emici bantları makyaj öncesi kullanıp sonra makyajınızı yapmanız sizin için çok daha etkili olacaktır.


6- Karma cilt tipinde olan ciltlerin yaz bakımı da diğer cilt tiplerine oranla daha zahmetlidir. Zira yağlı bölgeler daha da yağlanıp kuru bölgeler ise daha da kurur. Bunun için yaz aylarında koruma faktörü uygun olan kremleri kullanmanız sizin için çok daha iti olacaktır.





Karma cilt bakımı yazımızın başında da dediğimiz gibi diğer cilt tiplerinden oldukça farklı bir yapıya sahip oldukları için bakımı vecilt bakımına uyum sağlanması oldukça zordur. Ancak tüm bu zorluklara rağmen yapılması gerekenleri doğru bir şekilde yaptığınız takdirde karma cilt bakımı konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.