Buraya Reklam Verebilirsiniz

Hamilelik Döneminde Beslenme Nasıl Olmalıdır ?

Kadınlar hamile oldukları zamanlar’da stresli olabiliyorlar. Kimi kadınlar hamilelik dönemlerin’de fazla yemek yeme gibi durumları olmadığı için daha hafif yiyeceklere yönelmektedirler. Hamilelik döneminde bir kadının yiyecegi yemekler genel olarak şu şekildedir. Patates kızartması, fazla yağlı olmayan sulu yemekler ve bol bol yeşillik. Genel olarak bunu çogu doktor’da hastalarına önerebiliyor bildigimiz kadarı ile.


Bizim önerimiz ise hamile bir kadının genel olarak yiyecegi fazla aşırıya kaçmadan bol yeşillik. Yeşillik derken şu şekilde olmalıdır yani marul, kedi kulağı vb. yiyecekler daha sağlıklı hamile bir kadın için.


Hamilelik dönemin’de pek çok kadın aşerebiliyor meyve türü şeyler canı çekebiliyor ama kimi kadınlar bu tür durumları sık sık yaşadığı için yedikleri şeylere fazla dikkat etmiyorlar. Yani canları ne çekerse onu alıp yedikleri için beslenme durumlarına dikkat etmemekteler. Bu da haliyle sağlıgınız için tehtid oluşturmaktadır.


Hamilelik döneminiz’de eger aşerme vb. durumlar olduğu zamanlar’da her aşerdiginiz de çok yiyecek yemeyiniz. Bu tür durumlar hamile bir kadın için zararlı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.