Buraya Reklam Verebilirsiniz

Aşırı Terleme Tedavisinde Kullanılan Şifalı Bitkiler

Aşırı terleme olarak bilinen Hiperhidroz'dan muzdarip pek çok kişi vardır. Vücut ısısını korumak için terleme normal olmasına rağmen bunun gereğinden fazla olmasına Hiperhidroz denir. Performans gerektiren örneğin egzersiz sonrası ya da stresli koşullar altında konuşma yapmak veya sıcak bir günde yoğun terleme normaldir. klimalı bir odada masanızda otururken, aşırı terlemeyle karşı karşıya kalıyorsanız hiperhidroz rahatsızlığından muzdarip olabilirsiniz.

Diğer tıbbi koşulları ekarte etmek için bir doktora görünmek önemlidir. 40'lı ve 50'li yaş aralığındaki kadınlarda menopoz ile ilişkili sıcak basması yaşanabilir. Omurilik yaralanması ya da bazı ilaçlar aşırı terlemeye neden olabilir. Aşırı terlemenin (Hiperhidroz) potansiyel bir başka nedeni tiroid hastalığıdır. Graves hastalığıda denen hipertiroidi, tiroid bezinin aşırı hormon üretmesiyle ortaya çıkan otoimmün bir hastalıktır. Aşırı terleme bu rahatsızlığın belirtilerinden biridir. Aşırı terleme diğer hastalıkların semptomlarından biride olabilir. Bu nedenle doğal tedavi yöntemlerine başlamadan önce, ilk adım diğer tıbbi koşulları ekarte etmek ve bunun için de doktorunuza görünmek olmalıdır.

Doktorunuz hiperhidroz teşhisinde bulunduğunda, bazı yan etkileri azaltmak için antiperspirant tavsiyesinde bulunabilir. Hiperhidroz rahatsızlığında ter kokusu için koku giderici kullanımı çok önemlidir. Ter emmek için koltuk altında uygun yastıklar, aşırı dar giyimden kaçınılmalıdır. Aşırı terlemeyi azaltmak ya da durdurmak için cerrahi ve reçeteli ilaçlar da vardır.


ADAÇAYI
Bitki çayları ile aşırı terleme tedavi edilebilir mi? Adaçayı aşırı terlemenin önüne yüzde 50 oranında geçebilir, ama bu azalma ve tedavi uzun süreli bir sabrı gerektirir. Adaçayı nane ailesinden bir bitkidir, aşırı terlemeyi azaltıcı özelliklere sahiptir. Uluslararası Hiperhidroz Derneği göre, İsfahan Üniversitesi Dermatoloji araştırmacıları , Avrupa Akademisi Uluslararası Hiperhidroz Derneği programının 2012 yılının Ekim toplantısında kurutulmuş adaçayı ile demlenmiş çayın doğrudan cilde uygulanması ilen terlemeyi yüzde 37 oranında azalttığını bildirdi. Araştırmacılar adaçayının aşırı terleme yaşanan bölgeye uygulanmasının yanı sıra çay olarak tüketilmesinin, aşırı terlemeyi daha fazla oranda azalabileceğini belirttiler.

Kurutulmuş adaçayı bolca bulunan ve kolayca temin edilebilinen bir bitkidir, Adaçayını sıcak suda demlemenin yanı sıra Adaçayı yaprakları salata veya pişmiş gıdalar gibi yemeklere dahil edilebilir.

HAZIRLANIŞI
Bir su bardağı suyu kaynatın ve bir çay kaşığı kurutulmuş adaçayını ekleyin, beş dakika bekletin. Süzgeçten geçirin. Demlenmiş adaçayınının bir bölümünü, cildinize kopres yapmak için ılımaya bırakın.

Bir fincan adaçayını için. Demlenmiş Adaçayını tercihinize göre bal ve limon ile tatlandırabilirsiniz. Bu çayı sabah ve akşam birer fincan içebilirsiniz. Ilımaya bırakmış olduğunuz adaçayını temiz bir bezle koltuk altları ve boyun bölgesine sürün. Ayak kokularından muzdarip iseniz ayaklarınızı yıkadıktan sonra, demlenmiş adaçayı ile ayak ve ayak parmaklarınızı ovalayın. Bu ayak kokularının önüne geçecektir.

Bitkisel ilaçlar gibi Adaçayında da muhtemelen bir gecede fayda göremezsiniz. Terlemedeki farkı görebilmek, iyileşme sağlamak birkaç hafta sürebilir. Her gün sabah akşam birer fincan adaçayı kullanmalı ve düzenli olarak terlemenin en yoğun yaşandığı bölgelere adaçayı sürülmelidir.
Geleneksel Hint Tıpında, aşırı terleme tedavisinde birkaç farklı bitkisel karışımları kullanır. Önerilen bazı bitkiler at kuyruğu, adaçayı ve kedi otu gibi bir dizi bitkilerin karışımını içeren çaylar veya ısırgan yaprağı, çilek yaprağı, adaçayı ve bir ceviz yaprağı gibi bir dizi bitkileri içeren karışımla yapılmış çaylardır. Bu karışımlarla yapılan çaylarda aşırı terlemenin önüne geçmeye yardımcı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.