Buraya Reklam Verebilirsiniz

Zakkum ve Zambak Faydaları

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.

ZAKKUM YAPRAĞI – NERİUMOLEANDER

   Düzensiz kalp atışlarında, tansiyonu düşürür, yarı felçte, kötürüm olanı ayağa kaldırmada, kasıktan tırnağa kadar damar ağrılarını kesmek için, kalçalardaki yelleri gidermede, mafsal ağrılarında, balgam söktürücü olarak, kalbi kuvvetlendirici, idrar artırıcıdır, ödemde vücutta biriken suyu dışarı atar, az kullanıldığı takdirde kalbi kuvvetlendirir.

Zakkum, Zakkumun Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Dahilen Kullanılışı: Zakkum yaprakları sıkılır, suyu içilir, kasları güçlendirici, sık idrara çıkmayı azaltıcı olarak günde 1 adet yaprak yenilir (günde 1 adet yaprak yenilip bizzat denenmiştir), çok zehirli olduğundan doktor kontrolünde kullanılmalıdır, 1 gr kuru yaprak insanı öldürür.
Haricen Kullanılışı:
Allerjide; yaprağı kaynatılır, elde edilen su vücuda sürülür. 10 gr ufalanmış zakkum yaprağı 100 gr zeytinyağı içerisinde 1 hafta bekletilir, süzülür, vücut parazitlerine karşı (uyuz vs. gibi) kullanılır. Ağrı ve sızılarda çiçek ve yaprakları saf zeytinyağı içerisine konur, 14 gün bekletilir, ağrıyan yerlere sürülür.
Diş ağrısında kurutulmuş zakkum yaprağından tırnak üstü kadar bir miktar ağrıyan dişin üzerinde bir müddet tutulur.
Ağacının gövdesi toz halene getirilir, kaynatılır, ağrıyan yerlere sıcak sıcak pansuman ve masaj yapılırsa ağrı ve sızıları giderir. Nasırda zakkum dalları kırılır sütü nasıra sürülür 1 hafta kadar devam edilir.


ZAMBAK SOĞANI – LİLİUM CANDİDUM
Diğer İsimleri: Ak Zambak, Bey Zambağı, Beyaz Zambak Mis Zambağı
Kullanılan Kısımları: Çiçeği, soğanı
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İdrar artırıcı, balgam söktürücü, vücut ağrılarını dindirici, diş ağrılarını ve diş eti iltihaplarını giderici ve şişlikleri indirici etkileri vardır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr zambak soğanı konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir. Haricen Kullanılışı: Zambak koklanıldığında dimağı temizler, dimağın yaşlılığını (rutubetini) giderir. Sinir kopmalarında zambak soğanı ezilir, balla macun yapılır hastalıklı kısma bağlanır. Zambak çiçeğinin su buharı ile elde edilen suyu cilt lekelerini gidermede ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır, yüz yıkandığında yüzü parlatır.
ZAMBAK YAĞI: Zambak çiçeğinin zeytinyağı içerisinde bir müddet bekletilmesi ile elde edilir, koku verici olarak kullanılır.
Çıbanlarda; zambak soğanı ezilir çıbanların üzerine konulur.
ZEBERCET
Toz haline getirilir, sürme gibi göze çekilirse gözlere kuvvet verir.
Yalnız 2 gün 2'şer gr içilirse kalbi kuvvetlendirir, cüzzamda faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.