Buraya Reklam Verebilirsiniz

Turunç Çiçeği

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


TURUNÇ ÇİÇEĞİ

Kullanılan Kısımları : Taze veya kurutulmuş çiçekler Taze çiçeklerden buharla elde edilen suyu veya kurutulmuş çiçeklerden haşlanarak elde edilen suyu; Yatıştırıcı, midevi, terletici, ateş düşürücü ve uyutucu olarak kullanılır.

Turunç Çiçeğinin Yararları Faydaları Kullanılışı Özellikleri
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2-8 gr kuru çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Uykusuzlukta; buharla elde edilen turunç çiçeği suyundan yatmadan önce 2-10 gr içilir. Haşlanan çiçek suyundan 1 bardak içilir. Etkili ve zararsız bir ilaçtır.
Turunç kabuğu (taze veya kuru): Hazmı kolaylaştırır, midevidir, iştah açar, mide şişkinliğini giderir, safrayı söktürür, vücuda kuvvet ve çeviklik verir, safrayı ve kusmayı önler, safradan olan ishali keser, kanı temizler, kalbe kuvvet verir, sinirleri yatıştırır, spazmları giderir.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr turunç kabuğu (taze veya kuru) ince doğranmış konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kuru turunç kabuğu toz haline getirilir, günde birkaç defa 1-2 gr su ile içilir.
Turunç şurubu:
Kullanıldığı Yerler:
Turunç şurubu mide yanmalarında faydalıdır. Zekayı geliştirir, kalbi kuvvetlendirir, ferahlık verir, iştah açar ve susuzluğu giderir. Safrayı, ishali ve kusmayı keser, çarpıntıyı önler, üzüntü ve sıkıntıyı giderir, ateşi düşürür, safradan meydana gelen kalp çarpıntısını giderir, mideyi temizler, kanı safıleştirir, safradan olan ishali keser, midevidir, safrayı söktürür.
Turunç şurubu yapılışı: Kurutulmuş turunç kabukları ince ince doğranır, 200 gr kabuk 200 gr su içerisinde kapalı bir kapta 12 saat bekletilir, sonra 2 kilo sıcak su (kaynar değil) ilave edilir ve aynı kapta 6 saat daha bekletilir, bezle süzülür, elde edilen suyuna 10 ölçüye 18 ölçü şeker ilave edilir karışım hafifçe ısıtılır (kaynatılmaz) şekeri eritilip süzülür, kapalı şişelerde muhafaza edilir.
Turunç şurubu için turunç kabuğunun olmadığı yerde taze portakal kabuğu da aynı maksatla kullanılır.
Ekşi turunç suyu sinirlere ve nefes darlığında zararlıdır.
Turunç yaprağı: Taze veya kuru ” yapraklar kuvvet verici, yatıştırıcı, iştah açıcı ve midevi olarak kullanılır.
Zehirli bileşikler taşımayan iyi bir iştah açıcı ve yatıştırıcıdır.
1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış (taze veya kuru) yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Turunç Sarada 1 kilo kaynar suya 20 gr turunç yaprağı konur. 20 dk bekletilir günde 4 bardak içilir.
Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.